Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Čo pijete (accessories)

Diskusná téma Čo pijete (accessories)

na zaklade dopytu a ziadosti zakladam vlakno co pijete - aneb zakladne prislusenstvo vybavenia na horach... piste o cajoch, polievkach, rumoch, tycinkach a vobec o vybave kazdeho dobreho stravnika v horach...

Peter61

@Pavel Forgáč 11:56
544/2002 Z.z.,
ZÁKON o Horskej záchrannej službe
§ 11
Práva a povinnosti osôb v horskej oblasti
(2) Osoba, ktorá sa nachádza v horskej oblasti, je povinná
b) správať sa tak, aby neohrozovala vlastný život, zdravie a majetok alebo život, zdravie a majetok iných osôb
e) uhradiť horskej službe náklady spojené s výkonom záchrannej činnosti alebo s pátraním, ktoré sa jej týkajú;..

hzs.sk/…/544_2015.pdf

Technickú časť, teda zásah HZS mu asi poisťovna nepreplatí, ani zdravotnú časť. Či tento výčin bude riešiť poverený príslušník PZ, netuším.

Pavel Forgáč

Peter61 - takýchto dovrodruhov čo využívajú HZS ako alko taxi by som pekne pokutoval za zneužitie horskej služby. Plus by som dal preplatiť celý výjazd či už HZS alebo PZ SR. V poslednom čase sa až čudujem k akým primitívom býva HZS privolaná. Niekto si to fakt pomýlil s horským taxi a popritom niekto kto tu pomoc naozaj potrebuje môže skapať.
Ja pijem čistú pramenitú vodu zo studničiek a potokov :).

Vladeno

Oné... Z vlastnej skúsenosti vyhadzovača. Nepr...beš, nevysvetlíš... Neni to inteligentné, ani ľudské riešenie a je mi proti srsti, no diplomaciou žiaľ v takých prípadooch vôbec neuspeješ. V ľuďoch sa nachádza spústa primitivizmu, arogancie a agresivity, každý je niekto, je rovný, ak nie rovnejší Bohu. Ohromné egá, každé slušné upozornenie berú jak osobné poníženie, útok na svoju ctihodnosť, postavenie. Či v opitom, alebo i triezvom stave.
Ja pijem čaj a jahodový džús. :-)

Peter61

Ľubo,sú na to nejaké štandartné postupy ? Akože dĺžka chladenia podľa teploty vody, ako dlho hlava pod vodou, koľko z toho prepláca zdravotná poisťovňa a pod.

Lubo

Pred transportom ho mali najprv schlanit v Studenom potoku.

Tibor77

No ja v lete cistu vodu s maltodextrinom.
v zime samozrejme caj z termosky.
niekedy viem zobrat 1-2 plechovky piva.
co sa tyka \\"tvrdeho alkoholu\\"...tak to max. jeden vrcholovy. urcite nie na zaciatku tury... to by som sa hned spotil a dehydroval.

FunTTomas

Slovenský Tatranský čaj možno výhradne piť na túre v Čiernej Hore jedine na horskej chate Grope nad mestom Rožaje v správe Turisticko-lyžiarskeho klubu - PSD Hajla.
facebook.com/…/?type=3&t…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma