Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bratislava-Koliba – Skalnatá – Modra

Diskusná téma K článku: Bratislava-Koliba – Skalnatá – Modra

Malé Karpaty som objavil len nedávno. Moje prvé kontakty s týmto pohorím nastali na jeseň minulého roku, keď som začal študovať na Prírodovedeckej fakulte UK. Po kratších túrach z Bratislavy do Rače, Sv. Jura a Záhorskej Bystrice som si povedal, že vyskúšam trochu dlhšiu trasu s cieľom prejsť čo najväčší úsek hlavným hrebeňom. Po prečítaní článku o Trnavskej stovke na Hikingu nápad nenechal na seba dlho čakať, nahovoril som kolegu Jančiho a tak sme sa vybrali do Modry, kde to máme „len“ približne 50 km.

Peter Straka

Vladvlad, keď vezmeš Malé Karpaty geograficky, tak začínajú pri Deutsch-Altenburgu, takže sú ešte o niečo dlhšie... Bulat: nikto tu netvrdil, že MK končia Zárubami. ale že v oblasti od Pezinskej Baby po Smolenice je pohorie najzaujímavejšie. Aj v iných častiach existujú pozoruhodné miesta - napr.Braunsberg, Sandberg, Borinský, Plavecký, Dobrovodský či Čachtický kras. Položme si otázku - čo by za takéto hory dali obyvatelia Beneluxu, Dánska či Pobaltia?

Vladvlad

Maozaj si myslite ze MK koncia Zárubami? Tak to ich vobec nepoznate... :D :D 07/04/10 11:04 » bulat

Igor zjavne vie o com hovori, a ja ho chapem :)))

Zatial tu boli opisovane same trasy po TZT, to je dobre aspon to na inych miestach nebude preplnene.
Treba si uvedomit, ze toto pohorie ma cca 130km na dlzku, zacina v Devine a konci v Bzinciach.
Vymenovat vsetko co tu stoji za pozretie by bolo na dlho.

Nebola tu spominana D. Kobyla - jej juzne svahy, vyhlad, pre mna sice uz nauceny naspamat, ale aj tak som v sobotu v jednej casti Kobyly objavil nieco nove, o com som doteraz ani netusil.

Napriklad mne sa hreben Zarub po cervenej, neviem preco, ale vobec nevidi nejak extra vynimocny, ale to je uhol pohladu.

Pekne je to, ze kazdy si tu v MK moze najst to, co sa mu paci, vyber je bohaty.

ELBe

V Dobrej Vode čapovali super pivko - náchodský Primátor.

Poldo

všetko tu bolo napísané a v diskusii doplnené. Ja len, že jarné prechody začínam na Myjave a cez Brezovú, Dobrú vodu sa pomaly doterigám až do Prešporku. Niet sa kam hnať, už som tto robil aj za 4 dni, to keď bolo veľmi pekne. Hrad Dobrá voda a úsek od Dubovej cez Záruby, Ostrý kameň, Klokoč, pred Vápenou pri studničke občas spávam, Vápená - Raštún odtiaľ do Sološnickej doliny, potom hore, úsek popri oplotení obory nenávidím, ale na chvíľu ho prerušujem odbočením na Vysokú, potom sa povyvaľujem na mojej obľúbenej Skalnatej, kde sa cítim skoro ako na horách, a tak ďalej... Malé Karpaty sú krásne a najde si tu každý turista pre seba to svoje.

Npnp

tury po tme maju svoje caro :)))

Peter M

Kamoši toto dávajú cez týždeň po práci, začínajú niekde v Rači a končia v Limbachu alebo Pezinku a chodia po tme, tiež pekné hobby. Raz sa k nim pridám.

Bulat

Maozaj si myslite ze MK koncia Zárubami? Tak to ich vobec nepoznate... :D :D

ELBe

Pekný-nepekný, úsek Baba - BA je ideálny na prvé „letné“ túry, lebo tu na juhu sa dá dať v kraťasoch už v marci a po relatívne komfortnom povrchu. Viac ráz sme ho prešli: autobusom na Babu, tam pivo + klobása a potom konečná na Slamenej búde. Výnimočné sú výhľady na Alpy, keď sú ešte pokryté snehom a nasvietené predpoludňajším slnkom. Vtedy si uvedomíš, aké sú to kopčiská. V sezóne je tá trasa otravná aj vďaka cyklistom, ktorým treba sústavne uskakovať. Inak súhlas, MK od Baby po Bukovú sú klenot.

Sona

A ja pridam este skalnatu Krslenicu nad Plaveckym Mikulasom a krasny vyhlad z Baborskej nad Plaveckym Podhradim.

Bean

Tiez suhlas s chalanmi, od Baby dole, to tak prinajhorsom v zime na bezkach. Okrem toho, ze tam nie je moc k videniu, mi vadi blizkost hlavneho "mesta". Certov kopec apod. hroza, naozaj mohli mat lesaci aspon tolko chochmesu, aby to odpratali z chodnika. Na Sklenej hute svojho casu pri stahovani vyvalili cely smerovnik aj so zakladom, valal sa po zemi a cely rok nebolo zivej duse, co by ho naspat osadila. Ale to mas asi vsade tak. Podla mna najkrajsi usek je vapencovy hreben zo Zarub na Ostry Kamen s velmi zaujimavou florou, romantikou a vyhladmi z hradu a takisto Klokoc, to je unikatne miesto nielen v MK. Este odporucam pred Monreposom opustit na chvilu striktnu cervenu a vybehnut si na bralnatu Ciernu skalu s polkruhovym vyhladom na Losonec, Majdan a oresansky hreben.

Vladvlad

Podľa mňa článok dosť o ničom, až na tú prejdenú vzdialenosť.

Sčasti súhlasím s tým, čo napísal Peter Straka, to pekné v tomto pohorí treba hľadať inde. Či je to práve od Hubalovej po Smolenice, to nechám na zváženie druhým, ale tento opisovaný úsek striktne po červenej značke je nudný, až na Somára a Skalnatú. Tie miesta sú pekné. Po tej ťažbe dreva medzi 3 k.kopcami a Babou a medzi Č.kopcom a Skalnatou táto trasa ešte viac utrpela.

JarinoM

Aha,teraz som si spomenul,Johnyy,že to bolo v nedeľu. Som zabudol,že bol voľný pondelok:)

JarinoM

Išiel som z Podhradia cez Hrádockú dolinu na Tematín a odtiaľ cez Bezovec naspäť. Také kolečko.

Johnnyy

JarinoM a nestretli sme sa nahodou? Ja som valil hrebenovku z Hlohovca do Tr.Jastrabia, kade si sa tulal ty?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma