Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Malokarpatská perspektíva

Diskusná téma K fotke: Malokarpatská perspektíva

Pohľad na pohorie Malých Karpát od Rohožníka po Malý Javorník z vrcholu Devínskej Kobyly (514m). Osobne ma, ako milovníka tunajších kopcov a netradičných výhľadov z nich, tento pohľad teší. Mať v jednom zábere Vysokú, Vápennú a Pajštún je niečo nové. Ako akúsi fotohádanku, ktorej riešenie nepoznám, dávam do pozornosti ???, čo označuje kopec alebo jeho časť, ktorý neviem so 100% istotou pomenovať :) (EDIT: s pomocou tunajších kolegov bol kopec odhalený pod menom Skalnatá.) Pomenovanie ostatných tiež nebolo jednoduché, takýto pohľad to všetko skresľuje.Kvalita tejto panorámy sa rovná jej dĺžke - takmer 8500 pixlov. A na záver len toľko, že nie každý deň je to tu takto vidno :)

Peter Straka

A to si odkiaľ fotil? Zo stromu?? Hádanku tipujem na Geldek, je to jediná takmer 700-ka v strede pohoria.

Vladimir50

Pekná práca.
Tá hádanka by podľa mňa mohla byť aj Trojárová 578,5 mnm, na východnom hrebeni od Čmeľoku, ktorá pretŕča ponad sedlo Pezinskej baby 527 mnm.

MatusM

úžasná panoráma, ja sa prikláňam skôr k Skalnatej, Geldek by bol už viac v opare

Vladvlad

Som rad, ze sa paci. Prijemne komentare vzdy potesia a ukazu, ze moja praca mala zmysel, kedze to nerobim pre seba, ale pre ostatnych :) K hadanke: doma pozriem este raz original a GE alebo si pockam na pekne pocasie a pozriem sa dalekohladom.

Meky

Perfiš-ako vždy.Vladvlad ja si myslím,že je to Skalnatá.

Peter Straka

Myslel som, že Skalnatá leží bližšie k Čertovmu kopcu, v zákryte Čmeľku. Keď som preložil v turistickej mape čiaru na osi Dev. Kobyla - Skalnatá, potvrdila sa Skalnatá. Geldek je na tej istej osi, ale ďalej.

Brk

vladvlad, super, poynám tieto miesta, chodím tu peškom i bikom celý život, ale takto som to ešte nevidel...vďaka

Vladvlad

Takže ste sa tu zhodli, že je to Skalnatá (3 body, Trojarová 1 bod, Geldek 1 bod) a ja sa k vám pridávam :)

brk: to bol veľmi pekný deň vtedy, preto som zavrhol na Peterkline výstup ďalej na Vápennú a išiel radšej hneď späť domov na Kobylu, pretože som mal tušenie, čo ma tam čaká :)
Vzdialenosti a jednotlivé kopce medzi sebou sú teda kvalitne skreslené :)

Mangalino1980

zaujímalo by ma z akej vežičky na devínskej kobyle si to fotil, ja tam poznám len starú raketovú základnu kedže som z dúbravky, ak je to tam tak aj tak neviek ktorú vežičku myslíš

Vladvlad

Ani ja som to vždy nevedel, a to som z Devínskej, že je tam výhľad :)
hiking.sk/…/male_karpaty-pozo…
Keď vylezieš ešte na zábradlie a dúfaš, že sa celá táto hrdzavá konštrukcia neprevalí, tak je tento výhľad bez prekážajúcich konárov.
Ale ako si si určite všimol, už nám tu postavili novú "kyslíkovú rozhľadňu" mimo vojenského objektu. Len ten výstup na ňu je dosť problematický :)

Tidoj

Až teraz som túto fotku objavil. Úžasné! Idem sa pos..ť pri tom ako na to pozerám! (ospravedlňujem sa za vulgarizmy) Napísal by som asi to isté čo "brk", takto to všetko naraz vidieť...! Najviac ma ale fascinuje časť Vysoká-Pajštún-Vápená. 10b!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky