Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Aky vosk na bežky?

Diskusná téma Aky vosk na bežky?

Ahojte,potreboval by som poradiť s voskom.Doteraz som používal univerzálny od firmy TOKO,ale po minulej túre ho nechcem ani vidieť.Čo nenáročné na údržbu by ste doporučili?Diky

Chemikar

Ja na cistenie pouzivam klasicke Skivo (zmyvaci roztok). Je to zmes viacerych org. rozpustadiel a na rozdiel od tech. benzinu tolko nevysusi sklznicu. Pri cisteni nim pomaly oblejem sklznicu (aby bol roztok na celej ploche), necham asi 3 min. posobit a co ide dole zoskrabem skrabkou a zvysok stiahnem za pomoci handry a dalsieho Skiva. Ucinnost je rovnaka ako ine super neviem ake znackove zmyvacie roztoky, avsak je o dost lacnejsie. Na vycistenu lyzu potom nanesiem natavovaci parafinovy vosk podla aktualnych podmienok, zazehlim a prelestim.

Pf69

Ja používam technický benz.. , a zoškrabnem to hranou ocelového kvádru . Teraz ale riešim skor ten problém čo vačšinou . Málo snehu !!!

Vrana

Cidlina je krasne slovo, uz som ho roky nepocul. Musim ju doma pohladat ;-)

Peter61

Vrana, zoskrabat cidlinou kolko ide a az potom odstranovac voskov alebo aceton.

Bean

...btw, uplny suhlas dole s Karolom ;-)

Bean

Potom hned napatli zakladak a poriadne napigluj, bo to dost vysusi tu sklznicu...

Bean

Aceton :-) Sklznica jak z reklamy na Jar :D:D

Vrana

Priatelia bezkari, cim davate dole klister? Nejaka chemia alebo to len zoskrabete?

Boro

KarolM, ja by som povedal opak. Ak chceš byť bez starosti, tak bežky zo šupinami.Sú síce na zjazdoch pomalšie, ale na bežkách mi až tak rýchĺosť nechýba. A ak si skúsený bežkár, tak si isto zažil situáciu, kedy sa ti nepodarí dať poriadny vosk pod nohu ani za nič. Inak, okrem tej tzv. nášlapnej plochy pod nohou, je to v podstate hračka. Ale stúpací vosk, to je naozaj veda.

Pavel

Dobrý článek jaké vosky na běžky i s videem je tady.http://cestovani.idnes.cz/video-jak-spravne-namazat-bezky-osvedcene-vychytavky-pfk-/ig_zima.asp?c=A090114_112607_ig_zima_tom

Kins

si sa zblaznil? ked baby tak slovenky a najlepsie ked su z vychodu juuuj tam su tie naj

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum