Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Sám na poli II

Rado Gadoczi

Pentax K-X ma ten isty snimac SONY ako napriklad Nikon D300s. Samozrejme da sa diskutovat o tom ze Nikon ma lepsie ovladanie a telo ale pokial ma rovnaky snimac oplati sa investovat o 500€ viac ?

Vladvlad

jihomoravak: každý ma iné preferencie, môj výber bol buď 450D alebo D90. Potom som si pozrel Kx a zmenil som názor. Ale keďže ho ešte nemám, nebudem sa o ňom vyjadrovať :)
Mne ako obyčajnému človeku s obmedzeným rozpočtom poslúži dobre aj Kx.
Ak pre nič iné, tak aspoň pre ten výber farieb :)
PS: táto verzia je "top":
digitalcameras.gadgetarena.co…

Maroš

Tak dúfam že našetríš na K-x.Pentax K-x som kúpil preto lebo má dobrú cenu a stabilizátor obrazu v tele čiže tým pádom sú lacnejšie objektívy.

Jihomoravak

Jestli se do toho muzu vlozit radeji volte Nikon zrcadlovky...sam sice fotim Canonem 350D ale i z vlastni zkusenosti vim a muzu vrele doporucit Nikon D60,70,80,90...foti nejlip ze vsech kousku co sem zkousel predevsim ta D 60 se skvelou cenou je vyborna.mmj.Nikon dava jedny z nejkvalitnejsich setovych objektivu!Zkousel sem i Olympus E420 a E510 a tem se radeji vyhnete maji mizerny dyn.rozsah.

Vladvlad

Hej hej už len tie peniaze treba :))
Dobré fórum je aj
forum.fotografovani.cz/list.p…
Ináč filtre (napr. ND,CPL,..) keď už nič iné, sa oplatí kúpiť cez internet zo zahraničia. Ceny sú priaznivé.

Rado Gadoczi

Ano dpreview.com som samozrejme videl aj rezencie a nazory na megapixel.cz preto som rozhodnuty pre K-x tak snad sa mi podari nazbierat tych 600€ + cca 100€ na puzdro baterky a nejaky ten polarizak :))

Vladvlad

Pozri (ak si ju doteraz nevidel) recenziu na:
dpreview.com/…/pentaxkx$ret
je tam porovnanie aj s 500D.
Kx s 18-55 a 55-200 sa dá zohnať za cca 600E, čo je dobrá cena.
Tí ľudia, ktorí si to kúpili si podľa ich vlastných reakcí pochvaľujú.
Samozrejme treba zohľadniť aj tie nevýhody, ale to je individuálne.

Rado Gadoczi

No ja osobne som tiez premyslal nad Canonom EOS 500D +set objektiv a Pentax K-x taktiez set objektiv a jednoznacne mi vysiel ako najlepsi Pentax. Len som chcel vediet skusenosti s pouzivanim. Mne bude stacit aj ten Pentax K-X + 18-55mm + 55-200mm casom to bude aj tak chciet lepsi objektiv...

Vladvlad

A ešte k objektívom:
ten 18-55 by mal byť normálne štandardný základný. Ten 55-300 (varianta s 55-200 je lacnejšia o cca 4000SK) je v tejto kategórii slušný, ľudia čo mali predtým Tamron 70-300 si tento pentaxový pochvaľujú, že má o málinko lepšiu ostrosť a hlavne má kompaktnejšie rozmery.
Recenzí je na internete dosť.
Mimo Európu (amazon.com ebay.com,...) sa dá zohnať varianta telo + 18-55 + 55-300, bez cla a dopravy za cca 725dolárov a najlacnešie u nás v SR som našiel za 729E :(

Vladvlad

Rado: nie si jediný, čo o tom rozmýšľa... :)
Naštudované mám všetky recenzie a vychádza mi to ako jasná voľba pre nenáročného používateľa.
Tie fotky na vyšších citlivostiach sú za 1*.
Škoda že v kite s 18-55 plus 55-300 na Slovensku sa nedá zvoliť iná farba ako čierna, takou modrou/bielou by som nepohrdol :)
Ďalšia škoda je cena v Európe, mimo nej je to ako zadarmo (ak nepočítam clo a dopravu) :)

Klf

dal som 5b, ale mozno by som uvazoval o stvorcovom vyreze, myslim, ze by to vyniklo daleko viac. klf :)

Maroš

Zatiaľ som spokojný s objektívmy aj zo zrkadlovkou.Nemôžem sa sťažovať je to dobrý foťák.Za tu cenu sa to oplatí si myslím.

Rado Gadoczi

Maros ako si spokojny s tou Pentaxkou a hlavne objektivom co k nemu bol ? Rozmyslam o kupe...

Maroš

Ano je to pohľad na Kuklu.Je malá ale výhľady sú odtiaľ pekné.

Vladvlad

To je poľad na Kuklu? Zdola sa to ani nezdá :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky