Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Nad Smutnou dolinou

Alexander

No, ved to je len cast Rohacov. A boli dobre podmienky, stacili macky a jeden cepin. Lano sme mali, ale ani sme ho nevytiahli z batoha.

Krivan2494
    1. je obvykle v Tatrach priblizne vrchol zimy. Takze mas moj respekt. Ja som v lete parkrat presiel od Banikova po Volovec a Rohace sa od Banikova prilis obtiaznostou nelisia. Ja som clen SVTS, ale do Rohacov na hreben by som bez instruktora v zime nesiel. Mozno na Baranec hrebenom (v doline by som sa bal lavin), na to by som si v zime trufol. Slavkovsky stit je v zime lahsi a bezpecnejsi nez Rohace, tam rad chodim. Este raz, mas moj respekt, ze si presiel zimne Rohace.
Alexander

Cital som ten clanok, nechcem sa k nemu vyjadrovat, lebo nepoznam ten popisovany usek a nevidel som tych Poliakov na vlastne oci. My sme urcite neriskovali, z V. Tatier som mal uz nejake skusenosti. Nemyslim, ze to je za dobrych podmienok nieco extra tazke. Presli sme to rychlo (rano z domu, 245 km cesta autom, od auta na parkovisku, popri Tatliakovej ch., hreben ako na foto, dole spät k autu este za vidna, bolo to 17.3.). Do hor nechodim za adrenalinom, ale za ich krasami, povazujem sa za "romantickeho", nie sportoveho horala.

Krivan2494

alexander: o mna tu neslo. Rozpoznat kopce dokaze kazdy, kto sa pozera na fotky, nemusi chodit hore (v Sirokom sedle som nikdy nebol). Hlavny rohacsky hreben (Smutne sedlo - Rohace - Volovec) je podobne obtiazna tura ako Banikov, preto som spomenul ten Palov clanok. Ide len o bezpecnost. Ty sam najlepsie vies, ci si riskoval. Ak si riskoval, tak po precitani Palovho clanku tam nabuduce v zime chod bud po vycviku alebo s adekvatnym sprievodcom.

Alexander

Skôr ty (krivan 2494) si dobry horal, lebo "Pohlad cez sedlo" si suverenne vedel.

Alexander

Nepovazujem sa za "onakvejsieho horala", ale je fakt, ze prakticky vsade chodim viac v zime, ci uz Tatry, Bieszczady, Vihorlat, Slov.raj (aj prvykrat v Tatrach som bol hned v zime). Na Vihorlat, Poloniny apod. chodim prakticky len v zime (viem, jar a jeseň sú najkrajšie). Tie Roháče som neprešiel celé, ako píšem, len ten úsek z foto, a podmienky boli dobré. Nebojím sa však ani horších podmienok, nejaké skúsenosti mám, a vyhýbam sa nezmyselnému a nadmernému riziku, hlavne lavínovému.

Alexander

Presne si sa trafil do do úseku, ktorý som prešiel zatiaľ ako jediný v ZT (ale v zime), dobrá náhoda. Zaujímavé si to teraz aj takto pozrieť.

Vladvlad

Pekné.
Mne, čo túto oblasť nepoznám, to pomohlo. Vďaka za popis.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky