Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Sedmák – Klenovský Vepor – Pohr. Polhora

Marcel.c

Pani, zabudli ste na akumulatorovnu pre elektricke golfove voziky a budovu golfoveho klubu, kde budu tliachat odlozene partnerky slovutnych panov golfistov. A urcite aj heliport, aby sa bolo ako prepravit.

FunTTomas

jonathan.sk: veru tak a zabudol si na wellness hotel, aby tam bolo po čo chodiť. :-)

Jonathan.sk

Ja nechápem, že prečo tam už dávno niekto nepostavil lanovku. Dreveného Jánošíka, to vie postaviť hockto, ale myslím si že lanovka a golfové ihrisko by bolo to pravé orechové.

FunTTomas

bulat: aj to čo máme na pripomenutie si Jánošíka, tak je chaotické a nepremyslené. Jánošíkova krčma vo Valaskej Dubovej janosikovakrcma.sk/, ktorá nemá nič s lapením Jánošíka vo vzdialenom Klenovci a opacha so sekerou v ruke (nie s valaškou) nad Terchovou. Správame sa macošsky k vlastnému a nevážime si vlastnú históriu. A najhoršie je, že sa všetko spája s politikou a vďaka tomu zhovaďuje (príklad Lenina).

Bulat

priznam sa, že mi je TRÁPNE za takýto počin !!!
Ešte doporučujem postaviť mramorovú sochu LENINA na Rysoch- však by bola tiež z prírodného materiálu a udajne tam Lenin vystúpil, tak prečo si to nepripomenúť nejakou vkusnou a neavantgardnou podobizňou na vrchole...

Inak Tomáš, toto predsa nemá nič spoločné s národným povedomím či vážením si vlastnej histórie... k tomu predsa nepotrebujem dvojkríž na každom vačšom krtinci... a ani sochu Jánošíka kdekoľvek- stačí mi tá antikorová opacha v Terchovej...

Ospravedlnujem sa za trosku ostrejší príspevok, ale podobným aktivitám jednoznačne... NEVER MORE !

Marcel.c

jjano: V tom pripade treba apelovat napr. aj na bratov Cechov, aby uz konecne odstranili sochu Radegasta, ktora je medzi Poustevnami a Radhostom.
Apropo: z hejanglickych oslavovani zbojnika Robina Hooda je ti rovnako grcno? Alebo len do vlastneho hniezda sa dobre grcia?

FunTTomas

jjano: socha je z prírodného materiálu - dreva a nebude v gigantických rozmeroch na spôsob zamýšľaného betónového Krista nad Prešovom či súsošie nad Klinom hiking.sk/…/oravska_magura-ri…, takže by som to vopred neoznačoval za gýčové a nevkusné. Tvorcom je ľudový rezbár a nebude to supermoderné čudo, tak to považujem za uchovávanie tradície a nie vymýšľanie niečoho nového a nesúvisiaceho ako sú umelé atrakcie v prírode na spôsob bobovej dráhy, či lanoviek, ktoré menia tvár krajiny. Za nevhodné možno označiť aj osadenie kovovobetónovej rozhľadovej ružice pod Klenovským Veprom. Slováci si nevážia vlastnú históriu a hanbia sa za ňu, čo je na škodu veci a keď sa niekto vracia k tradícii, či už zbojníckej, tak sa to potom zhovaďuje a spája s prehnaným nacionalizmom. Napríklad Poliaci vedia vyťažiť z Jánošíka ako z turistickej atrakcie viac ako my. Grcno by nám malo byť z devastovania lesov v masíve Klenovského Vepra a nie z vynesenia jednej drevenej sochy do hory.

Jjano

Opodstatnení môže mať koľko chce, ale skrátka socha na kopec (ešte stále) uprostred relatívnej divočiny nepatrí. Je to gýčové, nevkusné a nevhodné. (a to ani nespomínam, že z týchto hejslovenských oslavovaní zbojníka je mi tiež dosť grcno).

Marcel.c

Janosik bol s tymto krajom zviazany - v Klenovci zil pod falosnou identitou (Martin Mravec) jeho zbojnicky kolega Tomas Uhorcik, u ktoreho Janosik prechovaval nalupene veci a ktory ich nasledne aj predaval. Prave v Klenovci bol Janosik spolu s Uhorcikom-Mravcom aj zlapany. Takze ta socha ma celkom realne opodstatnenie.

Jjano

Tomáš, Jánošík na vrchole Klenovského Vepra - prosím Ťa, to nemyslíš vážne, že?

FunTTomas

V sobotu 27. augusta 2011 sa bude konať turistický výstup na Klenovský Vepor spolu s vynáškou a osadením repliky drevenej sochy Jánošíka na vrchole. Každý ochotný pomocník pri vynáške sochy od sedla pod Vartou je vítaný.

Svatopluk stepanek

pre thailon: kedysi, pred
15 rokmi sol siel pesi nieco podobne - z blatnice do stitnika, v horucom lete a po hrebeni
nizkych tatier. ked som
sa uvidel v zrkadle, zlakol som sa tej vychudnutej a spalenej tvare. ak pojdete po hrebeni n.t., dajte na to pozor, slniecko pali ako besne a tiena niet

Muska

Thailon pre cyklistov je dobrá správa, že v tomto kraji sa opäť o čosi skvalitnilo cyklo - značenie hlavne v regióne Čierny Hron. Časť Rudohorskej hrebeňovky od Kysuce - Uhliarky až po Zákľuky je popri Rudnej magistrále aj značná cyklotrasa.

Thailon

Tento rok mam v plane cykloturu z Roznavy do Martina. Takze dakujem za paradny tip, kadial este ist !

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma