Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zbojnícky dvor v sedle Zbojská

Muska

Aj sa mi zdalo známe priezvisko :) Na e-maily odpovedáme aj skoro aj neskoro (niekedy). Záleží to najmä od signálu ktorý sa tu mení doslova podľa počasia. Snažíme sa odpovedať najneskôr do dvoch dní (najčastejšie pri vypadávaní pripojenia alebo PNkách zamestnancov infocentra).

Phalike

Ja len tolko ze ten perklet je ozaj najlepsi v celom vesmire a prilahlom okoli :), a pocas teplych letnych dni Vam stylove ranajky radi pripravia priamo pod "Lipou zbojnika Surovca" len najhorsie na tom je, za sa Vam potom ani nechce nikam ist, lebo Vas ta atmosfera nechce pustit:)

Zivan

Bol sam na Zbojskách vlani v auguste a môžem len potvrdiť, že dobré chýry, ktoré ich predchádzali boli pravdivé. Juraj vo svojom príspevku veľmi dobre vystihol ich atmosféru.
Je to naozaj neošúchaný, originálny druh vidieckeho cestovného ruchu, aký na Slovensku zatiaľ nemá obdoby. Verím len, že sa časom nestanú z toho malé Donovaly.
Mňa tiež zaujal svojrázny a veľmi výstižný druh miestnej turistickej značky, vedúcej od železničnej zastávky a znázorňujúci dve skrížené valašky.

Axel

Jeden chvalospev ma presvedcil ist tam na "dovolenku". Dalsi ma vidim, ze presvedci na plnu penziu a spred chalupy sa uz ani nepohnem... :-))) Stylove ranajky ja ale rad, na vzduchu cloveku lepsie travi.
A ked niekto prida aj treti chvalospev, tak vezmem do auta chladnicku, nech sa korbaciky cestou domov nepokazia.

IND_jones

Tak tohle je mistrovský kousek; nevíte jestli na to čerpali nějaké dotace? a jaké? to je fakt bomba, příslib rozvoje cestovního ruchu i v ostatních oblastech, které rozhodně stojí za to!!!

Muska

Je to súkromná investícia, ale pracuje sa aj na získaní aspoň nejakých dotácií najmä na hospodárstvo.

Littleflower

veru, vyborne miesto aj kuchyna.

raz sme po vikende stravenom na rysoch a koprovskom utekali rovno na zbojsku, aby sme si vychutnali miestnu kuchynu. a to nas cakala este cesta do hlavneho mesta. ale ta zachadzka stala za to ;-)
z&atial raz sa nam stalo, ze sme prisli zbytocne. za kolajnicami bola tabula zatvorene. bolo to niekedy v zimnom obdobi podvecer.. aj eurosalas v michalovej bol vtedy zatvoreny.

Priesil

Potvrdzujem.Tak to nejak by mal vyzerať cestovný ruch na domáci spôsob. Veru aj nám chutilo, a poďakovanie patrí aj nemenovanému zamestnancovi infocentra za cenné info pri našom víkendovom prechode Veporskými vrchmi.

FunTTomas

Dnes na Slovenskom rozhlase medzi 13.00 - 14.00 h v relácii Pozor zákruta! bude reportáž zo Zbojskej o salaši a lesnom turistickom exprese Zbojnícka strela, ktorá premáva medzi Zbojníckym a Gazdovským dvorom.

Livete

Tento salas chyta za srdce, okrem dobrej kuchyne, najlepsich halusiek, baranieho gulasu, vyprazaneho ostiepku,... je tu velmi pekna obsluha v krojoch,... okolo salasa sa pasu zvieratka: ovecky, kone, poniky, somariky, na ktorych sa mozete povozit uz za 50 centov. Ti, ktori sa neprejedia, si mozu dopriat vylet na gazdovsky dvor na super zbojnickej strele. Je to sice stary trabant, ale ma to svoj styl a tiez je to za ludovu cenu 1 euro. Len pred troma tyzdnami spristupnili naucny chodnik nedalekou tiesnavou s vodopadmi a jaskynami, - Certovu dolinu, ktora je v 5. ochrannom pasme. Tuto prechadzku s navstevou Certovej jaskyne zvladnete do 3 hodin, bez jaskyne asi za hodinu a pol.
Na protilahlom kopci vraj kedysi zil mnich, ktory tu zbieral bylinky. Som nachylna tomu uverit, pretoze nikde som este nevidela luku s tak rozmanitymi rastlinkami.

Peter61

Bola by skoda toho vlacika....http://i.sme.sk/cdata/5/57/5760115/zssrweb.jpg

Axel

Fuuuha, takze poludnajsie fotenie v sedle je minulost?

TDD

Od dnešného dňa si môžete porovnávať počasie:
Zbojnícky dvor : Zbojnícka chata

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov