Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Medveď

Diskusná téma K článku: Medveď

Dvaja chlapi sa prebíjali v rýchlom tempe snehom. Primrznuté bolo už vyše dva týždne, ale sneh nie a nie prísť. Až včera poobede začalo snežiť a potom celú noc sypalo a sypalo. Sneh prišiel rýchlo a nečakane. Lenže oni už mali dávno naplánované priniesť na chatku zásoby na celú zimu a tak skoro ráno vyrazili autom aj so ženami a s batohmi plnými domácich konzerv, údených klobás, škvarkov v masti a iných dobrôt. Niesli aj pár fliaš slivovice, zásoby čaju, cukru, cestovín, atď., atď. Všetko, čo už roky vynášali na svoju malú chatku, kam potom pravidelne chodili celú zimu a prežívali tam pravú zimnú rozprávku.

Jojo

Krasne... dakujeme! skoda ze takito fajn ludia sa "podeju" castokrat prave medzi prvymi...

Roland wagner

vyborny clanok :-) tesil som sa, ked som ho cital, lebo som si to vedel zivo predstavit. nevydas knizku z takych pribehov?

Filip

Už viem aké myslíš. Tu je niečo také - pyrotechnika-online.cz/…/good…

Ale tieto moc dobre nesvietia. Ale existujú také, ktoré muju taký isty odpalovaci systém, lenže vystrelia ovela svetlejsiu svetlicu na padáku ako je táto hore. Vystrelí taku svetlicu ako som dal do prispevku predtym. Ale dá sa len ťažko zohnat, pretože sa nevyrába, už je toho len pár kusov čo ludia rozkradli vojenské sklady, a ešte je to hodnotené ako Vojenský material, takže treba na to preukaz. KAmoš po dlhom hladaní zohnal stránku, kde to stálo cca 7€ ale nakoniec nič neobjednal. Na SLOVESNKU sa nedá kúpiť ŽIADNA pyrotechnika, lebo tu neni ani jeden obhod. Dá sa len cez inzeráty, ale to je drahé lebo ludia su svine.

Boro

Celý príbeh poznám len z rozprávania a ja som ho len literárne dotvoril. Naozaj neviem detaili, ale ak si spomínam na svoju búrlivú minulosť, tak si pamätám na svetlice, ktoré sa odpalovali zatiahnutím za šnúrku, či krúžok a ktoré fungovali ako rakety. Skarátka, vyleteli do vzduchu a potom ako šrapnel vybuchli.Ten príbeh mojích priateľov má bohužial aj smutný priebeh, pretože jeden z nich už nie je medzi nami. Ale tak to asi v živote chodí. Je mi to naozaj veľmi lúto.

Filip

Dobrý deň, dobrý článok, a chcel by som sa opítať, aké sa používaju svetlice? Také ktoreé sa daju do plynovej pištole, alebo existujú nejaké samostatné.

Merhorn

Veru prijemne citanie, nie len na rano, aj poobede clovek myslou na mmt uleti z reality niekam kde je kjazdemu blizke, mne na stredne slovensko :)

Nonormal

Ako vždy opäť super článok. Takto na ráno je to skvelý štart =)

Frenzyturkey

Ako obvykle, veľmi pekný článok. Autorovi ďakujem, veľmi dobre som si oddýchol.
Otázka. tieto tu uverejňované príbehy sú nové alebo sú z knižky?

Maťo

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum