Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: turistický chodnik

MisoM

Ondro, milos to nekopiroval, skusal som to teraz ja lebo som myslel, ze to tam doplnim za neho ked ich dal do diskusie (a tiez som bol zvedavi) ale su uplne uletene niekde mimo, takze zahada pokracuje :)

Ondro_RK

Miloš, ja som si tie Tvoje súradnice tiež prekopíroval tak ako teraz Ty, ale to je úplne mimo - ukazuje to pod Sliezkym domom, najlepšie bude, keď to určíš nanovo tu v mape - v pomôcke na to určenej, ak Ťa to toľko neobťažuje, ďakujem.

Ondro_RK

Miloš, a to máš z ručného GPS-ka? Keď sme tu už zviedli takýto ,,boj,, tak Ty si teraz ,,rozhodca,, tak skús tie GPS súradnice určiť aj v popise pri fotke :-) P.S.: tu na stránke hiking.sk na mape ukazuje šírku 49.niečo...

Miloš

prepáčte že až teraz sa ozývam,ale práca ma nepustila,je to fotené:šírka:48.13222"SŠ,dĺžka:20.13851"VD,1619mnm,02.03.2007 o 12.49.hod-SEČ,ale hlavne mi šlo o ten chodník oproti ako presne naňho svieti" albert",ináč pekná diskusia a hlavne o to mi šlo

Ondro_RK

Hmmm, keď tu už takto debatujeme o mieste odkiaľ to autor fotil... ja nikomu z diskutujúcich neberiem jeho názor, ale ako som písal - podľa mňa to je fotené z červenej značky niekde kúsok pred miestom, ako červená ostro mení smer (pred Trojrohým plesom) - teda zo záveru Tatranskej magistrály. Mám aj fotku Veľkej Svišťovky (z leta) zo začiatku trasy: Brnčalka-Veľké Biele pleso, keď sú ešte nejaké výhľady, lebo keďže chodník ide cez kosodrevinu tak tá bráni vo výhľadoch, ale v zime keď tam je sneh - tak tam ďalej môže byť takýto pohľad.
A žltá je o dosť nižšie (aj zimná) a ešte k tomu, ak sa dobre pamätám z letnej žltej nie je vôbec vidieť Veľkú Svišťovku, ani chodník k nej (ak už nestojíme pri chate samozrejme)
No snáď ešte autor tejto fotky zablúdi niekedy na stránku hiking.sk a určí tie GPS súradnice...

MisoM

Podla mna to zese nemusi byt vychodnejsie , ako pise Ondro_RK chodnik v zime v lese ide rovnako ako v lete ale ked sa dostanes von na uroven kosodreviny, tak zimna trasa ide priamo cez dolinu vobec nejde v trase letnej zltej.

Tu ide velku cast napriamo vlavo od letnej zltej znacky a prave tam prechadza takymto kopcekom ako vidiet na fotke, potom ked je uz chata nadohlad tak sa stoci doprava a prejde na stranu kde je uz chata. Ku chate prides zospodu od tych dalsich budov co su pri chate (nevem co tam maju, parkuju tam skutre a pod) a nie zvrchu od plesa :)

Niekde mozno doma mam nejake foto z tej zimnej trasy z januara 2006, len nepamatam ci je to tam takto cele viditelne ako pisem.

No a najlepsie by bolo keby pridal autor GPS kde to fotil :) a bolo by po probleme

Ondro_RK

Tak konečne si pripustil, že to je východnejšie :-) teda bližšie k Bielemu plesu, pričom ja netvrdím, že chodník od chaty k plesu v lete a v zime je presne totožný (dajme tomu že môže byť nejakých 10m vyššie) - ja som tam zatiaľ v zime nebol a ináč chodník od chaty k Bielemu plesu ide celý cez pásmo kosodreviny.

Axel

Jahnaci stit beriem spat, je to fotene ovela vychodnejsie. MisoM vsak bude mat urcite svoj podiel pravdy, ze v zime ide chodnik ponad kosodrevinu, je to jasne vidiet.

Ondro_RK

Axel, keď sa pozriem do mapy, tak Brnčalka má nadmorskú výšku 1551 m.n.m. a červená značka od chaty má nad 1600 m.n.n., a podľa mňa najpravdepodobnejšie miesto odkiaľ to autor fotil je niekde medzi chatou a Veľkým Bielym plesom (no možno sa mýlim), aj podľa mapy je tam miesto, ktoré je presne oproti tomuto turistickému chodníku, ale to by už mal autor napísať, príp. udať GPS súradnice... No snáď ešte nebudeš tvrdiť, že to je fotené nad Brnčalkou počas výstupu na Jahňací štít - keď som tu vložil aj fotku ako to odtiaľ vyzerá, čo je úplne iný pohľad...

Axel

Chodnik k Velkemu Bielemu je tak vysoko?

Ondro_RK

...no podľa môjho skromného názoru to nie je fotené nad Brnčalkou, ale ako píše Mario Duchon - niekde z chodníka smerom k Veľkému Bielemu plesu - teda z červenej alebo modrej značky, čiže už cestou dole od plesa, pretože to je fotené v podstate kolmo na ten chodník (serpentínku) a kto vystúpil na Jahňací štít (hoci aj v lete), tak vie, že pohľad na tento turistický chodník a Veľkú Svišťovku - teda pohľad z ponad Brnčalky vyzerá inakšie, ale už by sa mohol ozvať aj autor...

MisoM

V zime je chodnik trasovany inak ako v lete, takze podla mna to moze byt fotene z chodnika, bol som tam asi pred rokom a presne tako nejako ide chodnik ponad kosodrevinu :)

a aby som nezabudol hadam tiez Sedlo pod Svistovkou :)

Axel

Je to fotene niekde nad Brncalkou pocas vystupu na Jahnaci stit. A je to skutocne chodnik do Sedla pod Svistovkou.
PS: Nezda sa mi to byt fotene z chodnika, ale vzhladom na rocne obdobie asi autor vie co robi... ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok