Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Horská záchranná služba

Samkoh

pardon, vyšiel ešte v sobotu, ale link sedí.

Lenkasyrovatkova

Medzi horskými záchranármi nájdeš vodcov (UIAGM) aj sprievodcov (UIMLA). Aby nebola situácia úplne jednoduchá ;) Tiež by ma zaujímala štatistika.

Neviem však ako je to kompatibilné s tým, že štátni zamestnanci by nemali podnikať.

Na takéto prípady a ich analýzu si HZS zriadila BOJ, ale už som dlho o nej nepočula...

PaliT

Koľko horských záchranárov robí aj horského vodcu? Možno počujem "trávu rásť", ale z tých vyjadrení to na mňa trochu zapôsobilo tak, že si tým zdôrazňovaním nepríslušnosti toho UIMLA vodcu k svojej gilde, tak trochu prihrievali svoju polievočku.

Osobne som proti tomu, aby bol najvyšší vrch krajiny dostupný len s horským vodcom, ktorý je paradoxne vstupenkou do zóny, ktorá je tabu kvôli ochrane prírody.

Tiež si myslím, že ľudia by mali niesť následky svojich rozhodnutí, keď si vyberú za sprievodcu niekoho s nedostatočnou kvalifikáciou. Za trestné by som považoval iba to, ak by niekto klamal ohľadom toho, či má akreditovaný výcvik na sprevádzanie v horolezeckom teréne.

Naša civilizácia potrebuje transparentnosť, a zodpovednosť za vlastné rozhodnutia, nie kopenie regulácií v každej sfére.

Lubo

Riaditeľ horskej služby hovorí, že poľského sprievodcu poznali. Pravidelne vodieval klientov načierno. Aj v tomto prípade bol podľa štvrtého účastníka tragickej výpravy vzťah medzi nimi vodca – klient. Načierno znamená, že sprievodca nemal potrebnú odbornú spôsobilosť a porušoval aj platný návštevný poriadok.

dennikn.sk/…/?cst=7280254fdbd… (odomknute)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma