Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Horská záchranná služba

Ondrejk

Osobne som nemal cest ani s dobrovolnikmi ani s "profikmi".Takze tiez sa moc k tomu nemozem vyjadrit.Clanok som nasiel nahodou,tak som ho sem nalepil.Ked budem potrebovat pomoc (zlomena noha a pod.) je mi jedno kto mi pomoze....

Vrana

2 ondrejK: preco pises s "profikmi", to evokuje ze su akoze profici.

Inak trapny rozhovor, ale nie zasluhou Jozka Janigu. Tocit cely rozhovor dokola len o peniazoch, sporoch a podrazoch, ubohe.

Ondrejk

Neviem, ako som ich mal nazvat...?Su aj dobrovolny hasici a profesionalny.Z toho som vychadzal :)

Peter61

IKAR : " Ako prvá sa začne spracovávať štatistika horských nehôd a nešťastí podľa národností ich účastníkov a obetí a zber ďalších relevantných informácií súvisiacich s týmito udalosťami (napr. dôvody pravdepodobnosti vyššej miery úmrtnosti pri lyžovaní a horolezectve v zahraničí ako v domácej krajine, nedostatok informácií v materinskom jazyku alebo nesprávny výklad lavínových správ a informácií o počasí a podmienkach na horách vydaných v cieľovej krajine). "
hzs.sk/?lang=sk&site=arc…$ret

Peter61

ty brdo, to muselo byt pocko ako stvorene na prechadzky s nosidlami ( v tom case som bol iba v PP , burka jak svina )http://www.hzs.sk/?lang=sk&site=archivsprav&id=2288

Peter61

pardon, od bolo to pred časom od Hincových plies.

Jonathan.sk

Jedného grcajúceho Nemca som vtedy niesol. Fujtajbl...
Ale dodnes neviem , od čoho to vlastne mali.

Peter61

ty ogrcanec, v ktorom roku to blilo ? Ja si uz nepamamatam, kolko ich bolo. Akurat jeden z dalsich ogracancov spominal, ze mali "velmi kriticke" pripomienky k praci veduceho grcačov.
Šmar sem pls link z hzs.sk

A z čoho to mali - IMHO dajake potraviny, co sa pokazili po ceste ci co. Z plesa mozem pit vodu furt.

Inak tieto "masovky" je veeelmo dobry dovod na spolupracou s dobrovolnou HS. Vrtula skratka nemoze vzdy, aj keby mohla, ani nestiha dotankovavat naftu. Samozrejme, keby bolo letovo, tak aj letka MV by asi pomohla.

Vrana

ad Poludnica: skautici zrejme nazbierali nejake fajne huby

Jonathan.sk

Na HZS som nič nenašiel, Jaro Švorc o tom píše vo svojej knihe, že to bola tuším najväčšia záchranná akcia v dejinách Horskej služby.
Tu je link so SME:http://korzar.sme.sk/c/4717761/nemeckym-skautom-prekazila-vylet-nakaza.html

Muska

Hmm nie všetky farebné bobuľky sú čučoriedky.. my sme stretli 27.8. partiu nemeckých skautov v zrube Burda a vraj majú akési stretko na Kloptani.. no títo si pekne pred spaním vydezinfikovali žalúdky chatárovým VIP šnapsom :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma