Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: IC Zelmer

Diskusná téma K fotke: IC Zelmer

IC Zelmer prechadzajuci cez zeleznicny most ponad Ruzin smerujuci do stanice Kysak rano o 10:35 a vdaka mojmu kamaratovi Marosovi Vam mozem prezradit aj cislo tahajucej lokomotivy: 350 020-4 :) Povodne som chcel pockat na Horehronec ale nejako som to nevydrzal...Wikipedia o tomto moste napriklad pise: Viadukt bol postavený v rokoch 1952 až 1955, je dlhý 280 metrov a vedie cez priehradu Ružín neďaleko jej hrádze. S výškou štyridsať metrov nad vodnou hladinou sa jedná o najvyšší železničný most na Slovensku. Viadukt bol vybudovaný v rámci tzv. Trate Družby spájajúcej Čiernu nad Tisou so Žilinou. Trať na moste je dvojkoľajová a elektrifikovaná.

Lubo

Osobne by som to skor oznacil cislom, teda IC501, nech je to aj spravne a zaroven nerobi reklamu vysavacom a varnym konviciam :-)

Bikemartin

to Maverick: no máš pravdu, znie to všelijako, keď na stanici hlásia, že príde rýchlik Hodina deťom, alebo Kúpele Lúčky ;-)

Maverick

Radšej by som ho nazval Kriváň, tak ako sa volať má, na protest proti ZSSK. Tá by bola schopná predať aj koľaje.

Rado Gadoczi

Nie je zac hehe a sedeli ste aspon na tej strane eventualne ze by som pozrel zvacseninu :)))

Vydra__

A prave v tomto vlaku (presne v sobotu ked to bolo fotene) som sedel aj so synom.
Vdaka! :-)

Djvlado

Ja este doplnim, ze rada 350 je dvojsystemova elektricka lokomotiva pre trakciu 3kV DC/25kV, 50Hz AC s maximalnou povolenou rychlostou 160km/h a jej prezyvka je Gorila alebo Fén, a ze bolo ich vyrobenych 20 ale v prevadzke je dnes uz len 18, inac pekna fotecka ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok