Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Slanskými a Zemplínskymi vrchmi – II.

Rudo

Tono,
ďalšiu veľkú pochvalu a povzbudenie za článok pridávam.

Juro

Tono napíš sem tie úseky (tlačenie biku), aj mňa by to zaujímalo.

Tono

Mahe, tak to je skoda... :-(
Ale aj tak, Slanske vrchy maju velmi velky potencial ,,zalesackeho,, tulania sa po lesoch mimo znaciek.

Mahe

Tono - oveľa si asi neprišiel. Pred rokom (máj 2006) som vytiahol kamoša z Brna na Malý Žiar (732 mnm) - JV od chaty Poľana.
Kedysi z neho bol prekrásny výhľad na Nížinu (a tiež rôzny vojnový materiál.)
Našli sme 25 ročný les.
Dosť dlho mi to potom pripomínal :-(

Tono

Skoda ze som nevedel o byvalom pol. zamocku, urcite by som tam zasiel. Uz aj koli spomenutemu vyhladu.

Mahe

Aby nevznikali nedorozumenia - chata Poľana (cca 560 nmnm) je asi 200 m od červenej značky v bočnej dolinke za potokom, na severnej strane masívu Bogoty, asi 2-3 km od Dargovského priesmyku. Prameň - vyvieračka je na lúke oproti, tresne vedľa červenej značky (stav z mája 2006).
Chata Bogota (705 mnm) bola kedysi až tesne pod vrcholom Bogoty vedľa cesty (nebol som tu už dosť dlho). Trochu nížšie na juh stal lovecký zámoček Okruhlý vrch (padol tuším v 1986) s krásnymi výhľadmi na Milič a Nížinu.
Rád sa ale poučím od ďalších miestných znalcov...

Tono

Boro a odkial - kam ste isli? Nie je chata Bogota mnou spominana chata Polana?

Boro

Sánske vrchy sme robili už pred asi 10 rokmi.Spali sme aj na terase chaty Bogota.Chcem len povedať,že asi 10 m nad chatou je v húšťine skrytý prameň-studňa.Keď sme tam boli,vypátrali sme ho iba náhodou a k načerpaniu vody sme si museli urobiť naberačku z hrnčeka priviazaného na palici.Vode je totiž dosť hlboko.

Lubo

Hned ako bude to umiestnenie, budem vas oboch kontaktovat, aby ste prispeli svojimi vlastivednymi kuskami :-)

Mahe

OK, tak na tomto servri ostanem pri fotkách...

Lubo

Pani, rad by som Vas jemne pribrzil. Na vlastivedne clanky momentalne nemame este prisposobenu strukturu a nevidi sa mi vhodne vsetko rvat do Extra. Nebojte sa vsak, kratke vlastivedne popisy budu pre kazde pohorie. Musim len vymysliet ich vhodne umietnenie.

Tono

Mahe, ja osobne budem len velmi rad, ked si budem moct precitat Tvoj clanok. Tiez sa snazim do clankov pridat trochu ,,vlastivedy,,. Pokladam to za prijemne spestrenie clanku. S pozdravom Tono.

Mahe

Prečítal som si zaujímavý prvý článok od Tona a chcel som pridať (po dohode s redakciou) zopár vlastných - skôr vlastivedných poznatkov z týchto hôr. Keďže medzitým vyšiel druhý diel a je tu pomerne zaujímavá diskusia, tak som sadol k peru (či klávesnici) a ťúkam niečo o Miliči. Snáď to do večera dokončím, prevetrám fotoarchív a pošlem do redakcie. Ak to uzná za publikovania hodné, tak sa to objaví už čoskoro na tejto stránke...

Lubo

Dobre Tono, tak to nechajme tak a pridaj svoje tipy sem na forum :-)

Ivan

Ja som tu juznu cast Slanskych (az po Ruskov)a cele Zemplinske vrchy(od Slovenskeho Noveho Mesta)presiel s priatelkou minule leto.Kazdy meter...Aj s odbockami do dedin.Trvalo nam to tyzden a musim povedat ze to stalo za to....az na tych komarov v Zemplinskych vrchoch:)Vrelo odporucam kazdemu!Krasny kut slovenska aj ked mozno nepravom trochu pozabudnuty.Snad len na doplnenie:v okoli Slanskej Huty sa nachdza par bunkrov z 2 svet.vojny a je tam aj zvernica kde chovaju muflony.Myslim ze je to dobra destinacia aj pre rodiny s detmi,kedze sa da kempovat na Izre a robit nenarocne alebo aj narocnejsie vypady do okolia.Znackovanych tras je tam dost...aj ked o kvalite by sme obcas mohli polemizovat.Co je trosku na skodu tohto krasneho kraja..ale ako som uz povedal vreleo odporucam vsetkym turistom.
PS:Prvy krat v zivote som tam videl ziveho raka....:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma