Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bunda Montura May jacket

Diskusná téma K článku: Bunda Montura May jacket

Softshellové bundy sú na trhu už nejaký ten rok. Idea materiálu, ktorý poskytne primeraný výkon pri všetkých poveternostných podmienkach, je lákavá. Ako pri všetkom však stopercentná univerzalita neexistuje a tak sa aj softshell materiály špecializujú. Niektoré vykazujú nepremokavosť takmer na úrovni hardshell materiálov a bundy z nich sa robia so zvarovanými švami. Iné sa snažia maximalizovať priedušnosť a ochrana je zameraná skôr proti vetru ako proti vode. Testovaná bunda od talianskej Montury patrí do druhej skupiny.

Kazifyr

Ja?No!, ďakujem. Tam som bol v sobotu a nemali. Ani na monturacz.cz nemajú. V Taliansku majú, ale ne-shipping-uju na Slovensko.

Kazifyr

Okrem predajní Hudy, kde majú v ponuke tuto značku?

Spyros

Poyitiva: mne sa nezmolkuje, vznikajuci strih ako obycajne od Montury, skvele spracovanie.

Minusy: potim sa v nej viac ako v inych bundach.

Wotanraca

Mám ju cca rok. Bunda je fakt super, dobre vetrá (vďaka strečovým panelom) po otvorená vreciek priam chladí. Bez problémov ustála jesenné malokarpatské 10-hodinové mrholenia + do toho semtam aj normálne zapršalo (žiaden extra lejak)
Nosím ju aj pri miernejších mrazoch (termoprádlo + mikroflís)
Jediné čo môžem vytknúť je strašné (naozaj strašné) žmolkovanie tých strečových častí, viem že to nie je problém funkčnosti ale keď som ju kupoval stala nejakých 170 € čiže mohli skúsiť nejaký lepší materiál (ta polartecova časť je bezchybná)

Lubo

Columbia:
Bunda je z dvoch materialov - jeden je s perforovanou membranou na chrbte, pleciach a v predu. V oblasti podpazusia, vnutornej strany rukavov a na bokoch je bezmembranovy softshell. Ide teda o hybridny pristup. Vyrobca nepridal ziadne vetraky okrem zipsov vrecak. Funguje to celkom dobre podla mna.

Columbia

TO lubo: mas tu maly rozpor ... "spolu s perforovanou membránou táto konštrukcia zabezpečuje"...a dalej uvadzas ..." výrobca sa plne spolieha na priedušnosť tohto bezmembránového softshellu."...
moja otazka: je to membranový alebo bezmebranový soft shell?Dakujem

Edy29

Tento typ bundy uplne doporucujem, mam nieco skoro podobne: eventyrsport.com/…/stortbille…
softshell by nemal byt o nepremokavosti ale skor druha vrstva s windstopperom a drobrym odvodom pary. pouzivam ju i v zime za dobreho pocasia pri stupani (s merino 260 a technopile rolak 100 cize takyto tensi softshell ako tretiu vrstvu a v batohu mam hardshell a tak som nemal nikdy problem ani v zlom pocasi a ani pri minus 20) a idealna je pri backcountry bezkovani. na jar a jesen je vhodna ako druha vrstva.
tuto montura bundu neviem porovnat, lebo nevidim dobre na material a vnutrajsok, podla mna je dobre, ak softshell nema "vlasy ako fleece" ale take kocky...a tak sa telo potom neprehrieva.
neviem si predstavit lepsiu volbu ako kvalitny softshell s windstopperom cim je bunda velmi univerzalna.

Hubik

tuto bundu som si pred nedavnom vyhliadol maju ju u hudyho ale nevedeli mi povedat ako je to cislovane...napr..(XL-hrudnik 115cm)viete niekto poradit...

Suco

Ľubo fajný článok... osobne si tieto články čítam veľmi rád.. dosť to pomáha pri výbere výbavy na hory... takže čím viac testov tým budem aspoň ja osobne spokojnejší.. a poväčšine aj diskusie k týmto článkom bývajú zaujímavé, keďže sa tam vymieňajú názory na používanie podobných resp. rovnakých vecí...;)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma