Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Smutná realita...

Muska

Kľudne sa pridám k tej výstave.
V Horehronskom múzeu v Brezne už bola výstava fotografií rúbanísk no zámer vystavovateľov bol zobraziť "záchranu" lesa motorovými pílami ako jedinú účinnú možnosť v čom im "zlí zlí" ochranári bránia.
Môžme zobraziť ako sa tejto "záchrane" darí v realite s odstupom pár rokov.

Priesil

CHlapci,to je celkokm dobrý nápad, skúsiť to z tými fotkami,tak ako to navrhuje Matus. Ja sice nie som fotograf, veď niekto musi aj nefotiť,ak to nezaberie, napište mi, už testujem tu bazuku. Ja sa z nej strieľať naučím.

Dumast

Matúš dobre píšeš, skúsime, je nás veľa čo máme fotky aj keď ich neuverejňujeme, napríklad navrhujem výzvu hikingáčom nech uverejnia čo majú a poto sa spojíme a zozbierame, profesne sa zaoberám aj povodňami a ten súvis by som vedel z okresov PD a PE dať dohromady, fotiek mám habadej. Tak???

MatusM

Náhodou je tá výstava skvelý nápad:

  1. zozbierať fotky
  2. veľkoformátová tlač
  3. putovná výstava po Slovensku, nech ľudia vidia, čo sa deje v lesoch a aký to má súvis napr. s povodňami
  4. tlak na kompetentných zdola

Pre topiacich sa je každá slamka dobrá..

Dumast

To je tiež strašné, budú tam rásť len buriny.

Dumast

Asi máš pravdu, takýchto miest je neskutočne veľa, bol som pred rokom na Gáplom, chovajú tam ryby, príroda prekrásna, kormorýny lovia pstruhy v lete a pred mesiacom som tam bol a hneď som odišiel lebo to bolo na zaplakanie, holoruby ako niekoľko fotbalových ihrís a rozjazdený terén. Škoda, že som to neodfotil ale bol som znechutený. Neskúsime dať niečo dohromady??? :)

Alexander

ono by sa fakt asi jeden fotograf tym "uzivil", ak by nafotil vsetky zdevastovane (teda takmer vsetky) miesta a urobil z toho nejaku protestnu vystavu alebo take nieco.

Cyro

Ked uz sme v tejto lokalite, tak podobnym "zakrokom" presiel aj Rubany vrch v hlavnom hrebeni Vtacnika, btw vyrubany Rubany vrch - ukazkovy "nomen omen"

Forky

Vidim, ze si to fotil este za sucha.
cez vikend sme boli v krase, po dazdoch a pocas nich.. nielen ze sa tade poriadne neda chodit, ale bolo pekne vidiet, ze po tomto zdemolovanom terene sa valila voda dolu, pricom vedla, kde nebola rozrypana zem ziadna voda netiekla.... cim to asi tak bude?
A potom sa ludia stazuju, ze ich vytapa a nikto nic s tym nerobi.. praveze robi. ale aby ich viac a viac vytapalo..

Dumast

si sa riadne rozčertil, no, neviem či je tá bazuka dobrý nápad, ono s ňou trafiť nie je také ako v amerikánskych filmoch, potom ti pomôžem ich zahrabať ;)

Priesil

Tak toto ma už vážne s... Rozhodol som sa že sa vyzbrojím bazukou a prvé LKT ktoré v lese uvidím, na výstrahu jednou presne mierenou ranou zneškodním. Do médií pustím kačicu, že to bola Al Kajdá a jej Slovenská vetva. A potom pôjdem po tých sviniach nenažraných, čo to majú na svedomí. cha cha

Dumast

Je mi z takéhoto rabovania nanič, ničíme si vlastné bohatstvo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok