Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z Klenovej

Diskusná téma K fotke: Z Klenovej

Vrch Klenová (585) sa nachádza v severnej časti Malých Karpát, nad obcou Chtelnica. "Vďaka" rúbanisku na vrchole možno nazrieť na južnú časť tohto pohoria. Vľavo v pozadí je vidieť celé pohorie až po Záruby (767), v popredí je najbližší sused Klenovej - Vrátno (576).

Vladvlad

Vedie tam lesná cesta od žltej značky Výtek-Komárová. Ale ak pôjdeš z inej strany určite to nájdeš. Pre zaujímavosť, na okolí sa dá vidieť množstvo závrtov-lievikov, aj väčšie aj menšie.

Pipin

No dobre vedieť teda, že toto nebol ešte vrchol. Budem ho tam musieť ísť niekedy pohľadať. Aj tam vedie nejaká cesta?

Vladvlad

Na doplnenie: na skutočnom vrchole je aj vrcholová kniha s papierom o zaujímavostiach okolia, sú tam aj ich fotky.
Osobne by ma ešte zaujímalo, prečo značka obchádza vrchol.

Godman

tiez som tam bol naposledy v zime.
Ak som spravne pochopil, skoda, ze si nebol az na samotnom (pred)vrchole (ten oficialny, zalesneny, s triangulakom je kusok severnejsie). Je tam po novom spravene take male "odpocivadlo", 180 st. vyhlad, najma vychodnym smerom a hlavne pookrievajuci klud.

Pipin

To ano, bol som tam v zime a jediné stopy v snehu tam boli moje, keď nepočítam diviakov.

Vladvlad

Vďaka za odpoveď. Ono tam sa veľmi ani nedá zablúdiť, vždy sa príde na nejaké známe miesto :)
Zvere je tam teda fakt dosť, v týchto častiach má kľud, ľudí tam chodí málo.

Pipin

Díky. Šiel som z Výtoku po zelenej a potom zas po červenej na Klenovú. Pred vrcholom som neodbočil doprava k tomu posedu, ale šiel som rovno. Naspäť som sa vrátil zas na tú lúku pod Klenovou, ale nešiel som späť na červenú, ale dal som sa doľava a riskol som to po lesnej ceste. Kupodivu som z lesa vyšiel presne za chatami na Výtoku :D. Taká dvojhodinová prechádzka. Ale zveri tam bolo statne, takže Ty by si si došiel na svoje.

Vladvlad

Pekný pohľad, z tejto lokality tu takých veľa nie je. Ja som tam od zimy nebol, ale na Vrátne a Červíčke veľa krát :)

Ak sa môžem spýtať, akú si mal trasu?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky