Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Pred Lozornom

Diskusná téma K fotke: Pred Lozornom

Dokumentačno-informačná panoráma zachytávajúca pohľad na NOVEJ MODREJ ZNAČKE pred obcou Lozorno. Dobré oko si všime napravo vykúkajúcu Vysokú. Trasa tejto TZT slovne: od Červeného domčeka najprv po asfaltke súbežne so žltou, následne sa rozídu, modrá ide naľavo lesnými cestami až k rázcestníku Dúbrava (220m) kde je 7 minútová odbočka k biofarme. Značka ďalej dosiahne takmer hlavnú cestu Stupava-Lozorno. Tesne pred ňou sa stáča doprava a krajom pekných lúk (s množstvom posedov) prichádza k mohutnému vodojemu. Ďalej križuje kraj golfového ihriska :) a poľnou cestou vchádza pri cintoríne do Lozorna. Uličkou sa napojí na žltú značku a spolu končia pri zastávke SAD. Modrá značka tu zatiaľ nemá svoju tabuľku. Značenie je spravené vcelku obstojne, vybočiť sa mi podarilo len raz, aj to vlastnou chybou. V niektorých častiach by sa značky na stromoch mohli zhustiť. Stav terénu, ktorým značka prechádza, je taký, že aj keď je síce blato a kaluže, dá sa všetko prejsť a nebyť ani veľmi špinavý :) Ako trasa a značenie pokračuje od Červeného domčeka ďalej neviem, ale zistím. Podľa stránky KST sa má táto značka nachádzať aj pri lokalite Skala, odkiaľ smeruje do doliny Prepadlé. Z môjho subjektívneho názoru táto trasa neponúka úžasné výhľady, maximálne prevýšenia, ale sprístupňuje nové miesta. Aj keď jej zmysel mi uniká. Iné lokality by si novú TZT zaslúžili istotne viac... Trasa značky v mape: http://img231.imageshack.us/img231/5262/mapapx.jpg

Janica

asi ano,lebo sa tam dá pekne dostať od zadu na farmu.

Zaks

Podla mna vznikla modra znacka asi aj kvoli Biofarme, ktora sa vlastne tym padom spristupnila aj pre pesich turistov.

Vladvlad

Táto modrá značka je tam mesiac-dva.
Jej význam nechápem z toho dôvodu, že v Lozorne majú zelenú na Košarisko, žltú okružnú a teraz tam doslova vopchali aj túto modrú... Fakt tam nie je nič extra na pozeranie.

Devínske Jazero :) cesta do DNV je stále neprejazdná (aspoň pre bicykle), ten bufet U starého bicykla zíval prázdnotou, a to bolo 25°C a jasno :)

Vietor bol teda poriadny :(
Z bicykla som bol vytrasený aj ja :)

Janica

perfektne popísané.sa priznám veru že som tou trasou ešte nešla z červeného domčeka.ani vlastne po značke.vždy sme skončili pri vodnej nádrži.inak po tých lúkach je to krásne.

dnes som bola kuknúť na devínske jazero,skoro som dušu vypustila.ťahala som celú cestu tam aj nazad proti vetru aj z 20 kg nákladom.dávno som nebola taká vytrasená z bicykla :)

Vladvlad

Aký bicykel, je tam nejaký vidieť? :)))
Ale áno je môj.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky