Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okruh na Schneeberg – Klosterwappen

Diskusná téma K článku: Okruh na Schneeberg – Klosterwappen

Akonáhle sa letné počasie trochu umúdri a ubíjajúce dusno aspoň na chvíľu ustúpi chladnejšiemu vzduchu, začnú sa na horizonte rysovať prvé alpské vrcholky. Dominuje im majestátny masív Schneebergu, bratislavská najbližšia dvojtisíovcka. Vtedy sa v našich hlavách znova prebudí plán z dôb nie až tak dávno minulých, čakajúci na tú správnu konšteláciu hviezd, okúsiť pohľad aj z druhej strany a konečne dosiahnuť vrchol Klosterwappen.

Lukášj

Zdravím. Na vrchole som bol dva krát a momentálne rozmýšľam či by bolo možné vyjsť hore na bajku. Vedel by niekto poradiť? A ešte otázka: ako je to v Rakusku s bajkovanim po turistických chodníkoch?

Mba_sk

Trasu z Losenheimu cez Fadensteig zvladol nas 10m JRT celkom v pohode.

A potvrdzujem tip na pizzeriu pod parkoviskom...;) - dobre varia (nielen pizzu), ceny prijatelne, fajn obsluha.

Lele

ja som si tento vylet dala vcera, nastup z Losenheimu z parkoviska.Lanovku sme vynechali ,..kedze sme si to nechceli ulahcovat ))) a musim uznat ze krasne straveny den. ten vyhlad z hora bol famozny. Pocasie bolo cely sice den zamracene ale ked sme popoludni vystupili hore, vsetko dole bolo v hmle, len najvyssi vrchol osvetlovalo slniecko a skoro to vyzeralo ze sme az nad oblakmi ))),...kraasa

Gerlach

Včera sme s dcérou vystúpili na Klosterwappen cez Fadensteig a Fischerhutte. Potvrdzujem slová VEMI, počasie bolo krásne, na chodníku žiaden sneh, malé snehové polia pod vrcholom Klosterwappen. Dcéra to zvládla na moje prekvapenie bez zaváhania (až na dochádzajúce morálne sily pod Kaisersteinom :-) ). Zostúpili sme cez Schauerstein. Celé nám to trvalo z parkoviska v Losenheime 9,5 hodiny. Edelweishutte je do polovice mája zavretá, Fischerhutte je otvorená.
Dcére sa najviac páčil pes na Fischerhutte a výstup cez Fadensteig :-).

Vemi

to:3500korun: dík za rady. Aj mne pomohli. Išla som dnes "Fadensteig". Počasie nádherné, sneh na chodníku žiadny, iba v žľaboch. Celkom vydarený deň.

3500korun

Nemáš za čo. Teraz ma napadlo, že veď som Ti to mohol poslať celé, možno ťa zaujme niečo iné (menej frekventované) ako Fadensteig ktorý sa mne osobne ani moc nepáči práve kvôli dlhej ceste lesom a krátkemu prevýšeniu v skalnom teréne. Poslal som Ti to na mail čo tu máš uvedený, daj vedieť, či Ti to prišlo.

Gerlach

Ešte raz ďakujem za rady aj za popis trasy od 3500korun (viem o probléme s nájdením pokračovania žltej značky nad parkoviskom, tiež nechcem ísť popod lanovku, teraz by som to už nemal minúť).

3500korun

Ahoj gerlach, išiel som to niekoľkokrát hore aj dolu a vždy som tam stretol niekoľko turistov so psami. Tí to zvládli bez ľudskej pomoci skoro celé. Ten "skalný" kúsok je fakt len kúsok - dlho sa ide strmo hore lesom, potom trocha sute, trocha skál a si na vrcholovom plató. Nemusíš sa báť, keď máš možnosť úväzu a lana tak pre istotu vezmi, podla kamery tam je ešte sneh. Prajem pekný výlet, daj vedieť aké sú tam podmienky :)

Pred časom som začal písať článok pre Hiking (ktorý som nikdy nedopísal) o rôznych možnostiach výstupu na Schneeberg, tak Ti odtiaľ vyberiem ten Fadensteig, snáď pomôže:

"Fadensteig – tento hrebeň s peknými výhľadmi už bol popísaný v inom článku, tak spomeniem len pár praktických vecí. Z parkoviska Losenheim hore po asfaltke asi 50m, tam začína žltá značka, ide kolmo hore a okolo lavičky vchádza do lesa. Po chvíli vychádza na lúku a po prekročení ohrady (je tam na to schod) po pár minútach traverzovať doprava na lesnú cestu kade pokračuje žltá značka. Videl som, že veľa ľudí chodí hore popod lanovku, čo mne moc zaujímavé nepríde, alebo nenašlo túto odbočku. V mape je však značka nakreslená popod lanovku, tak buď je v mape chyba, alebo to zmenili, alebo sú tam 2 žlté značky. Cesta končí medzi chatami Edelweiss H. a Sparbach H. Po chatu Edelweiss to trvá 45 minút vrátane fotenia. Samotný Fadensteig začína tesne za Edelweiss H. strmo hore do lesa a je červeno značený, cestou je smerová tabuľka na Fischer H. Strmo hore lesom, potom po hrebeni až na vrcholovú rovinu. Sem to trvá od chaty asi hodinu, prevýšenie cca 500m. Odtiaľ na Fischer H. ďalších 45 minút, 300m prevýšenie, ale už po tráve a naklonenej rovine.
Kto pri Edelweiss H. zistí že si to rozmyslel, rovno po vrstevnici ide zvážnica obchádzajúca kopec a cez žľab Wurzen Graben vychádza zo západu pri Fischer H. Jednoduchá cesta, využívaná hlavne rekreačnými skialpinistami v zime."

Jana T.

Pevná skala je vyleštená, ostatné utekalo...Určite si dieťa naviazaním poisti. Syn- 13,zvládol zostup v pohode, ja som brala strmšie úseky pre istotu po zadku...A bolo pekne, sucho. Keď si skúsený turista, určite to zvládnete.

Gerlach

Dakujem za rady. Nepatrim medzi neskusenych turistov, takze riziko viem celkom dobre zhodnotit. Pozrel som si dostupne fotografie usekov Fadensteigu na webe, videl som traverzy sutinou i traverzy zabezpecene lanom/retazou. Tie by mali byt schodne. Skor ma zaujima, ci tam nie su nejake vertikalne useky (alebo prilis exponovane traverzy), na ktorych nemozem dietatu pomahat z bezprostrednej blizkosti. Uz som rozmyslal i o tom, ze zoberiem uvaz a hrubsiu repsnuru a dieta si naviazem. Viete mi poradit?
Dakujem

Jana T.

Vystupovali sme roklinou Weichtalklamm...zostup cez Fadensteig. S opatrnosťou to zvládli aj deti- 10, 13, aj starší-77, aj ťažší-130 kg,...:) Výstup by mal byť asi ľahší...a je to paráda !!! Prajem pekný zážitok !

Peter Straka

Možno by ste mohli alternatívne skúsiť Rax - výstup zo sedla Preiner Gscheid (parkovisko) cez Schlangenweg na Heukuppe, je to síce kúsok ďalej od BA, ale menej náročnejšia a rovnako zaujímavá túra.

Peter Straka

Bol som tam dávnejšie, spomínam si na šmykľavé suťové polia a zopár dosť strmých, reťazmi istených úsekov v skale (nie klettersteigy). Záleží od skúseností a fyzickej kondície detí, ťažko odpovedať jednoznačne áno-nie.

Gerlach

Je cesta na Schneeberg cez Fadensteig schodná i pre deti (9 rokov)? Ďakujem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma