Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Výber nájomcov tatranských chát

Peter61

eric, netuším, aké letecké predpisy to upravujú, ale ak to nie je záchranka, resp. cvičný let ATE, MV SR, je to imho fšetko komerčný let- stavba, zásobovanie. ŠOPR by sa mala vyjadriť, kde a koľko kamzíkov môže helikopotvora strašiť.

Drot

opravy a rekostrukcie chat robia raymondovia?

Eric

Peter61: Ved nejde ani o cvicny ani i vyhliadkovy let. Takze pohoda...

Raymond

Podla mna hlavne mali dostat priestor k podnikaniu ludia, ktori ponuknu lepsi a vyhodnejsi obchodny model pre zakaznikov, nie ti ktori su tam akoze ikonami, z tych my uz davno nic nemame, osobne sa snimi nepoznam a s pohladu bezneho cloveka su mi ti ludia rovnako cudzi ako hocikto iny. Hlavne nechapem, ako sa v pripade nejakeho zaujemcu cela komisia moze zdrzat hlasovania. Ti co su tam teraz by sa mozno za nejaky ten rocik spamatali, zistili by , ze su nahraditelni a zacali sa podla toho aj spravat. Konecne by ich hrozba od konkurencie donutila k inemu pristupuk zakaznikom. Nerobme si iluzie, ze to pre sucasnych ludi, ktori su v tom zainteresovani nie je biznis rovnako ako by bol pre tych co by tam prisli a ponukli lepsie podmienky. Naozaj mi unika podstata tychto vyberovych konani. Tym sa chcel akoze niekto zachovat pokrokovo a spravodlivo v ociach turistickej verejnosti?

Peter61

myslím, že ak by sa masívnejšie prešlo na zásobovanie chát vrtuľníkmi (teda okrem predsezóneho vývozu sudov, paliva a pod), vyjadrovala by sa k tomu aj ŠOPR. NP TANAPu : "(9) Vo vzdušnom priestore nad územím národného parku sa nemôžu vykonávať vyhliadkové a cvičné nízke lety vzdušnými dopravnými prostriedkami s výnimkou letov na závesných klzákoch a kĺzavých uskutočňovaných na vyhradených miestach uvedených v prílohe č. 6."

Eric

Ved ja hovorim, ze si to vazim a nikdy by som nechcel prijazdovu cestu do Velkej alebo Malej studenej doliny napriklad tak ako je to na Brncu. Ja som len chcel poopravit nazor, ze v Alpach "denne" zasobovanie trtulnikom neexistuje :)))

Vrana

2 Erik: Alpy su miestami dost zdevastovane (lanovky, zjazdovky, obsluzne cesty) a nemaju potom problem zasobovat chatu v trebars 2700 autom. Tatry su stale oaza pokoja, tak si to vazme.

Eric

Ale aj v Alpach som zazil cerstve pecivo a cuduj sa svete, vozil to tam vrtulnik a nie lanovka. Niekde to fakt funguje. Vrtulnik pristaval kazdy druhy den a to predsa staci na zasobovanie trikrat vacsej chaty ako je Terynka alebo Zbojnicka. Lenze tam potom nemaju tu romantiku horskych nosicov a ticha... Takze ja som rad, ze to tu je tak ako je a radsej si priplatim.

Peter61

Ludek, vrtulnik sa samozrejme neda pouzit na kazdodenne zasobovanie cerstvymi potravinami. Ani v Alpach to tak nefunguje. Jednak sa ekonomicky vyplati tak, ako to vypisal samo sa to, okrem toho sa kludne moze stat, ze pocasie nepusti a dva tyzdne sa nelieta. Toto sa stane imho castejsie v Tatrach, ako v Alpach. "Doplatila na to" aj rekonstrukcia chaty pod Rysmi, ked sklz vznikol Aj kvoli vyvozu betonu helikopotvorou. Vrtulnik vyletel s betonom hore a otocil sa 5x spat pri Zabich pl.
Samo sa to : na tatranskych chatach zatial viac ficia klobasy a parky, v Alpach vselijake musli, salaty etc.

Samo sa to

Bacardi chlape si nejak mimo. Typujem,ze si bol na tatranskych chatachjeden- dva krat(na rysoch mozno viac:) a netusis o com to je. Ludek ma pravdu.
Nosici su plateny od kila co je pre potraviny dennej potreby idealne a samozrejme za kazdeho pocasia. Vrtulnik je "plateny na letove minuty tym padom rentabilny len pri vyuziti max prepravnej kapacity-oplati sa len na palivo na kurenie a sudy, a musia byt letove podmienky-t.j.nestaci byt len pekne. 30 chlebov by vislo kralovsky draho a pri periode zleho pocasia aj riadne neskoro.
K tej zelenine salaty nie su ziadane tak ako klobasa a horec ale tebe by isto vyhoveli.
K tej chladnicke: na Rysoch v zivote nebola ale mozes nejaku zasponzorovat. Bez elektriny mozes s nou na rysoch vies co??? druhy krat porozmyslaj co pises!

Kimo

niejako sa veľa zdržalo hlasovania!!!!

Bacaardi

ludek, ty si bol naposledy kedy na nejakej tatranskej horeskej chate? ze by sa tam podavali salaty z cerstvej zeleniny, vonave pecivo atd, to chce hodne vela psychedelickych hribikov....

okrem Rysov, aj ked na tych kralovskych ranajkach teda zeleniny nebolo tak aby sa nedala preskladovat tyzden v chladnicke....

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov