Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Svist

Jonathan.sk

Janka, sorry za OT. Trošku sme sa s merhornom zakecali. To vieš, kto nevie fotiť, ten o fotení rozpráva...))).

Jana T.

:)) ...tak som teda potichu vycúvala...(po prečítaní tejto lekcie sa určite nikdy neodvážim prihlásiť na fotokurz)...:((
Krásna fotka !!! Ten malý je štrašne zlatý...jak živý...!

Bikemartin

merhorn, to máš jedno či budeš fotiť krajinu s 24-70, alebo fixfocus sklenárstvom, hlavné je držať sa hesla - " na pravé poledne fotograf sedí u rybníka s pivem v ruce" ;-)

Merhorn

Heh, jasne, mieris na najvyssiu ligu, 85 f1,2 je nie len ukrutne draha ale ta predna sosovka je ako na slona

Jonathan.sk

Hehehe, ...hovoril som svetelné pevné sklá. Pozri čo stojí 200 2.0 , 85 1.2, 50 1.2.To si kúpim až budem veľký...))).Fotím 40D.

Merhorn

Ale praveze vobec nie. Len si pozri cenu 50ky, pozri si cenu povodnej 100ky makro, nie Lko, pozri si cenu 85ky f1,8. Pozri si cenu 35 ky. To su vsetko super objektivy za babku skoro. Osobne cakam a radim aj tebe pockat na 24-70L II :)
Cim fotis jonathan?

Jonathan.sk

Ach jo,lenže svetelné pevné sklá, to je iná liga.Jednak cenovo , a podruhé, keby som začal na túre fotiť pevnými sklami, asi by ma parťáci utľkli.

Merhorn

ste jedna vec, jonathan, 24-70ka ma perfetne vyriesenu clonu. Je pomerne masivna a hlboka pretoze jej poloha je voci telu konstantna. S predlzovanim ohniska sa objektiv skracuje. Jednoduchy fiigel :)

Merhorn

Osobne sa cim dalej tym viac priklanam k pevnym sklam. V zalohe chcem mathlavne univerzal zakladak 24-70. Pevne sklo by malo by nie len opticky lepsie, poskytuje komfrt extremne nizkych clonovych cisel a hlavne, zakladna 50ka je naadherne malicka. Na Markovi je to taky prcek. Clovek razom sa s 5dckom citi ako s APSCckom :)

Jonathan.sk

To ano, inak tú 24-70 mám v plane aj ja, ale kvôli foteniu koncertov v tme.Na von je lepšia 24-105.

Merhorn

Mohol som dat vyssie ISO. Ono to je jednou z velkych vyhod FF a konkretne 5D M2. Do 3200 sa da krasne fotit bez starosti so sumom :)

Jonathan.sk

Máš pravdu, ale s väčšou dierou by sa Ti aj zlepšil čas.Tá osemdesiatina je už na hrane.
Ale ľahko sa pri pivečku teoretizuje...))).

Merhorn

Jonathan, je ine ak fotis tvar a ine svista. Tvar je relativne plocha a nepotrebuje taku hlbku ostrosti ako telo svista. dalsia vec je pomer vzdialenosti od fotografa k objektu a objektu a pozadia pre rozmazanie. Ostrost je sice super aj na 2,8, no po pricloneni je predsa len lepsia. Nechcel som len oci ostre a zvysok maznuty.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok