Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: O ceproch a horolezcoch

Diskusná téma K článku: O ceproch a horolezcoch

Úsmevné príbehy a obrázky slovenského horolezca, humoristu a karikaturistu Ivana Baja netreba príliš predstavovať. Napriek tomu sme sa rozhodli pri príležitosti nového vydania knihy Smiech na lane uverejniť niekoľko úryvkov aj tu na Hikingu. Začíname rozprávaním o ceproch a horolezcoch. Príjemné čítanie.

Sona

Je to genialna kniha, a nahlas v partii v Tatrach sa cita uplne najlepsie. Cim vacsi pocet ludi v miestnosti, tym je nielen smiech hlasnejsi, ale aj texty vtipnejsie.

Peťko

Knihu Smiech na lane sme čítali v kempe v Les Houches pred výstupom na Blanc a tak sme sa na nej rehotali, že na druhý deň nás prišli pred dvadsiatoudruhou upozorňovať, aby sa to neopakovalo. Z toho vyplíva, že Peťko si ju musel objednať.

Bacaardi

wow... tak clanok docitany.
suhlas s tym ze medzi ceprom horolezcom su est eminimlane tri dalsie stupne vyvojoveho stadia cloveka tatranskeho.

Mlieko

Ja si myslím, že je to super keď sa cepri neteperia tam kde nemajú, aspoň si chalani z HS môžu vydýchnuť. I keď stava sa všeličo a všelikde...:))))

Wallendorfer

Ad: Vilo

presne tak,ja teda sa na cepra necitim a bohuzial ani horolezec nie som,takze suhlasim, ze "nieco" medzi tym musi byt.
s tou navstevnostou je to tak,co hovoria aj moje skusenosti,vrchol sezony,krasne pocasie a na chodniku na ceste na vychodnu vysoku nikde nikto :-)))

Rujir

O turistoch strednych predsa napisal velmi dobre knizky Zdenek Smid. Prva je sice o vodakoch a tretia je mix vodactva a turistiky, ale druha kniha Proc bychom se nepotili je celucicka cela o "turistoch strednych" na slovenskych horach... ;-)
Co vsak neznamena, ze by som sa na Baja netesil. :-)

Vilo

Ivan Bajo je zatiaľ neprekonateľný...

Napriek tomu mu tam však niečo chýba: medzi ceprom obyčajným a horolezcom tatranským ešte existuje medzidruh "turista stredný". A tam by sa tiež dalo hoooooooodne a hodne popísať, hehehe...

Inak, mám z posledných dovolenie v Tatrách pocit, že národ návštevnícky nám lenivie a prejavuje sa to tým, že horná hranica výskytu ceprov sa začína posúvať smerom nadol. Podobné typy som stretával tak zhruba v oblasti Studenovodských vodopádov (až po Zamkovského chatu), pri Popradskom plese (najsmelší vyšli dokonca až na Ostrvu a naspäť, čo už je od nich slušný výkon...), na Skalnatom plese, na Solisku (lanovka vyvezia aj späť dovezie...) - a to je skoro všetko... Vo vyšších zónach sa už dvojnohé tvory už dali zaradiť medzi turistov stredných a sem-tam aj horolezcov tatranských...

Msml

Knihu mám už objednanú a neviem sa jej dočkať :)

Zuna

ej vdacne pise ivan baja..ja veru nie som horolezec skor patrim do skupiny ,,suzenie";-p
ked som bola naposledy v tatrach prislo mi, ze co mam a horach najradsej, nie su len hory sami o sebe, ale aj ti horsky chlapci, suhajci svarni...nuz , kym bude takychto na svete dievka sa ani sama bat v hore, na kopci nemusi..ani medveda nie..hadam by este bolo dobre keby aj ti ,,cepri"trosku betarstva nachyatli do ociek a potom uz by bolo veselo

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma