Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Z B I E R K A

Diskusná téma Z B I E R K A

Ahojte, čakal som že sa to tu objaví už skôr, kedže boli pozitívne ohlasy ale neobjavilo sa, tak to sem vešiam j@. Myšlienka tejto zbierky vznikla na tohtoročnom narodeninovom stretnutí Hiking, počas prednášky Michala Kalaša o medveďoch. Častokrát dobrá myšlienka a snaha takých ľudí ako je Michal, stroskotáva na materiálno-technickom vybavení a práve tu by sme mohli prispieť svojou troškou my, a to kúpou zariadenia (možno viac) na monitoring. Ako sme sa dozvedeli týchto prístrojov je v prírode žalostne málo a to napriek jej nízkej obstarávacej cene, ktorá sa pohybuje cca od 2OO EUR a slúži najmä zaznamenie a fotodokumentáciu Medveďa. (sám o zariadení viem ... ale verím, že pokiaľ by ste mali záujem o bližšie info, budú Vám poskytnuté) Tak čo, idete do toho ?

Sona

Uz nam dorazili prve prispevky, dakujeme. Uz tu je aj zoznam darcov:
spolok.hiking.sk/…/fotopasce-…

P.S. My s Lubom sa pridame nakoniec a prispejeme podla toho, kolko bude chybat do X-tej fotopasce. Preto tam zatial nie sme :)

Sona

Zdravim vsetkych zaujemcov, ktori chcu prispiet na kupu fotopasce/fotopasci pre Misa Kalasa. Cislo uctu aj dalsie info sa nachadza tu na stranke nasho OZ: spolok.hiking.sk/…/fotopasce-…

Vsetkym vopred dakujeme!

Sona

Jozi, predbehol si clanok presne o osem minut :) Uz je vonku a verim, ze mnohym zodpovie ich otazky.

J@

Michal možno by bolo dobré zavesiť sem ten článok. Verím, že by sa pridali aj mnohý, doposiaľ nezainteresovaný, teda aj tý čo na stretnutí neboli a nemali tak možnosť nehať sa "zblbnúť" pre správnu vec.

Sona

Ahojte,
ti, ktori mate zaujem prispiet na druhu fotopascu pre Misa (na jednu uz su financie zarezervovane od Lubovho tatka), prosim, napiste mi na mail.

Yasmin

Rada by som aj ja prispela do diskusie a poopravila názor tigra... My, čo sme boli na narodeninovom stretnutí Hikingu, sme sa osobne stretli s Mišom Kalašom a mali možnosť počuť jeho výklad a vidieť prezentáciu o medveďoch. Hovoríme o foto pascách pre MALÚ FATRU, nakoľko jeho výskum o medveďoch sa týka práve tejto lokality. Takže nie je to celoplošná pomoc pre záchranu medveďov, ktorú tu my prezentujeme. Je to jeden z mála ľudí, ktorí sa tejto problematike nezištne a by som povedala skoro každodenne venuje. Nie sú to iba prázdne slová, ale hotové fakty, z ktorých vychádza a ktoré sa nám snažil prezentovať formou prednášky. Klobúk dolu pred takýmto človekom, ktorý sa dokáže celý odovzdať a bez prostriedkov získavať nové a nové poznatky.A čo je pozoruhodné,robí to vo svojom voľnom čase, lebo láska k prírode má aj v tejto forme svoje čaro. Bude mi poteším, ak i ja prispejem na zakúpenie foto pascí.

Miso.K

tigervegetarian: nemá zmysel presviedčať ťa, už si rozhodnutý.
PS: neviem koľko máš rokov a kde žiješ, keď si naivne myslíš, že o výstavbe v chránených územiach rozhoduje strážca, botanik,zoológ či človek z akadémie vied. Hlasy týchto ľudí neznamenajú v našej skorumpovanej spoločnosti vôbec, vôbec nič.
PS: hoci nezdieľam extrémizmus vo forme hádzania sa pod buldozéry, no ani ja a verím, že ani ty, sme nespravili pre danú vec ani len toľko (okrem podpisu v nejakej petícii).

Tigervegetarian

Ešte toto: Poznám jedného človeka. Je to len taký špekulant a polomafiánik. Tvári sa že je veľmi veriaci človek (len pokrytectvo, samozrejme), a kedysi špekuloval že založí akúsi nadáciu na pomoc pre ženy v núdzi (alebo čosi také). Keďže ho poznám, viem že mu išlo LEN o prachy. A keďže bol príliš hlúpy na to aby s tým mal úspech, tak to nakoniec vzdal. Takže: dôveruj, ale preveruj.

Tigervegetarian

Aj aj by som rád poslal peniaze, ale neviem či to má zmysel. Keď vietor v Tatrách vyváľal stromy a rozhodovalo sa medzi samovývojom a babráctvom v réžii lesov SR, tak ochranári sa zmohli len na to že (s prepáčením) "užitoční idioti" sa priväzovali o stromy. A ako sme si tie Tatry pekne vybetónovali, však? Cesta, koľajnice, desiatky betónových opách a stovky chát. A to všetko priamo na svahoch. Teraz po kalamite je ten hnus vidieť. To sú skutočné problémy, to ochranárom nevadí? Ale veď s developerskou mafiou je lepšie byť zadobre. Slovenskí ochranári zlyhávajú na celej čiare. Medvede sú pre nich len "slamkou", ktorej sa ako topiaci chytajú aby sa zdalo že aspoň niečo robia. A drankajú peniaze ako farári. Mišo, prepáč tú kritiku. Ja pevne, pevne verím že ty si iný. Keď pán Boh dá, aj motyka vystrelí, a možno tí ochranári napokon niekedy konečne niečo pozitívne urobia.

Rbr69

Takze pre nedovercivych, Miso isto nie je ten, ktori sa venuje tejto svojej praci, aby zbohatol a toboz nie na fotopasciach, takze Lubo posun tu nejake cislo uctu, kde mozeme ti co chcu dat dobrovolny prispevok na dobru uzitocnu vec.

Farmar

Rozhodol sa Mišovi kúpiť jednu fotopascu. Mám na to dobré dôvody:
Mišo je zanietený s dobrým úmyslom k prírode, hodne v živote obetoval, štát je hluchý, slepý... a jeho prednáška sa mi veľmi páčila. Myslím si, že to nebudú vyhodené peniaze. Čo sa týka zbierky " kde je chuť tam je aj cesta".
Sú aj takí, ktorí budú v tom vždy niečo vidieť...

Miso.K

Ešte som zabudol pre tých, koho zaujímajú detaily okolo medveďov. Ďalší článok nájdete v českom časopise Myslivost 8/2010. Začal som publikovať aj tam, bo poniektorí SK autori urobili pred časom z medveďa zhubný nádor a vred ináč utešenej Slovenskej prírody!

myslivost.cz/…/Medved-hnedy-v…$ret

Miso.K

Dobrý deň všetkým diskutujúcim. Vedel som, že rozprávanie o medveďoch bude pre ľudí zaujímavá téma, no o takejto spätnej väzbe som ani nesníval...
Teší ma, že som mohol viacerým ľuďom rozšíriť obzor v danej problematike a poukázať na fakt, že veci ani tu nie sú čierno - biele. Takto ich prezentujú zvyčajne ľudia, ktorým to z nejakého dôvodu vyhovuje, prípadne ani nevedia, o čom vlastne hovoria.
To, že ako laická verejnosť máte záujem napomáhať dobrej veci je obdivuhodný počin, ktorý si nesmierne vážim. Ja si už niekoľko rokov totiž zvykám, že pomoc neprichádza odtiaľ, odkiaľ by ju človek čakal ...
Ešte raz vďaka.

Na záver chcem všetkých ubezpečiť, že získané údaje z pasce/cí, ktoré by sa vám podarilo zabezpečiť, určite nezapadnú prachom :)
Michal Kalaš
Fatranský spolok

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma