Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fotopasce na medvede

J@

Boro a nezdá sa ti že by boli ľudia premnožený ?

Rc

no ak maju chutne slivky a jablcka ci hrusky, kvoli takej dobrote je macko ochotny prejst aj niekolko desiatok kilometrov za den :)

Miso.K

Ono by chcelo uviesť aj iné príčiny, nie len veľkosť populácie. Toto je len jeden z dôvodov, hoci určite nie zanedbateľný. Tento rok je za posledných 8 čo sa škôd týka najhorší - v MF určite. Nie je problém vidieť 5 - 8 medveďov v nejakom sade, ktorý dokážu riadne dokatovať. Lenže tie medvede na takéto miesta museli odniekiaľ prísť. Alebo má chalan tých osem kúskov v záhrade po celý rok??? To asi nie.

Rc

ano su, podla polovnikov a ludi, ktorym sa nechce natahovat s nejakym plotom ci ohradnikom...

Boro

Ešte stále sa vám zdá, že medvede nie sú premnožené ???

Axel

Aleba, uz aj v mediach je tato sprava...

DanielaM

Dobra vec sa podarila. Prajem Michalovi, aby mu priniesli vela informacii zo zivota medvedov v nasich horach a nam zasa, aby sa s nami podelil o skusenosti na dalsom Hiking stretku :-)

Sona

Minulý piatok OZ STS Hiking kúpilo a odovzdalo zoológovi Michalovi Kalašovi päť fotopascí. Tento týždeň sa postupne inštalujú v teréne. Viac informácií a fotografie sa nachádzajú tu: spolok.hiking.sk/…/fotopasce-…

Merhorn

Co dodat, drzme palce nech sa vyzbierane prostriedky zuzitkuju efektivne a prinesi to co sa od nich ocakava. Miso, drzim palce.
Len moja otazka zo zvedavosti, mas data o oficialnych vykazoch poctu medvedov v ramci NP MF, VF a pod? Vedu sa vobec take udaje? V takej ci onakej forme asi ano ked sem tam sa prezentuju tieto data.
diky ti moc
ahoj

Sona

Zbierka potrva do 15.9. Potom uz sa zakupia fotopasce a pojdu sa nainstalovat do terenu. Dakujeme vsetkym, co zatial prispeli.

Rbr69

Ze by som rad nazor horara alebo revirnika na to co sa v ich lesoch, o ktorych maju podla Bora taky dobry prehlad, v sucasnosti dejem, ci idu ruka v ruke s biznisom, ktory tieto lesy ponukaju (tazba dreva, vytvaranie zvaznic traktormi halabala, kade je najschodnejsia cesta od stateho stromu, panske polovky a ine huncuctva drankujuce lesy ...) ... len ich nazor, lebo byt horar a revirnik je ich povolanie a v pripade statnych lesov ma toto ako obycajneho obcana vcelku zaujima

Lubo

Prosim diskutujucich o navrat k diskusii v ramci pravidiel HIKING.SK, konkretne k priatelskemu duchu. Nemiestne vzajomne nadavanie si nikam nevedie, argumentovat sa da aj po dobrom.

Opakujem, aktivita Misa Kalasa sa ludom z posledneho narodeninoveho stretnutia zdala natolko zmysluplna, ze mu osobne chceli touto formou v jeho praci pomoct. Ti, co ste tam neboli, prosim nehante tuto iniciativu. Nevznikla za ucelom spasy medveda na Slovensku, ale ako vola pomoct zanietenemu jednotlivcovi.

Pokial chcete diskutovat o vztahu lesnici-horari-polovici vs. ochranari, prosim, mate na to forum k dispozicii. Odporucam vsak zalozit osobitne vlakno v rubrike Polemika, pretoze tu je to mimo temu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov