Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Tatranská realita

Diskusná téma K fotke: Tatranská realita

Celá oblasť od Tatranskej Lomnice až po Skalnaté pleso je dnes hádam najväčším staveniskom na Slovensku.Najväčším výsmechom je tabuľa pod novovznikajúcim megaparkoviskom, pri novovznikajúcej sedačkovej lanovke:Európsky poľnohospodársky fond pre rozvoj vidieka: Európa investujúca do vidieckych oblastí. Program PRV 2007-2013 Obnova potenciálu lesného hospodárstva. Štátne lesy Tatranského národného parku I.ŠL TANAP-u si pod obnovou lesa predstavujú jeho úplné vyrúbanie?

Bruma

Tearz sa mi dostala do ruk nejaka brožurka z Noveho času a na zadnej strane čitam velký nápis: "TATRY SA PREBÚDZAJÚ DO NOVEJ ÉRY"

Otazka znie: Do akej???!!!

Už im chýba plot a budu ako ZOO atrakcia, skôr mi to takto pripadá, že to takto z Tatrami dopadne, čo je smutné priam na zaplakanie.

Alebo si nejaky blbec povedal po tej ničivej víchrici a po ničivých ohňoch: "kokso, nieco tu chyba, že by stromy, ale kde ich vziať, ale čo tam, dame tam betónové, tie už víchrica nezvalí.

Miki408

banda takzvaných celibrít a zbohatlíkov si tejto republike môže robiť čo chce a to je smutné.

Vladimir

Tiež som tam bol teraz a to nebude len parkovisko má tam byt megahotel, umelé pleso;ved o tej megastavbe aj beží reklama aby ste si kúpili akcie a stali sa boháčmi len neviem čoho; ved aj Štrbské pleso nie je v tých hoteloch postaveních obsadené zdialky vidíte reklami na prenájom,ludia sa im tam stoho smejú že len pošpatili Štrbské pl.a skutek utek!a tak to skončí aj Tatranskou Lomnicou.

Chmura1

my máme ďaleko do Rakúšanov..., to by sme museli začať od seba...

Maverick

K susedom rakúšanom sa dá pozreť aj z inej stránky. Napr. ako si chránia prírodu. U nás je už bežné, že sa rúbu stromy a stavajú zjazdovky v 5. stupni ochrany.

Lino

Ale slovenské hory sú pekné nie len pre turistiku ale aj pre lyžovanie. A radšej miniem tu peniaze, ako v zahraničí.
P.S.Otepľovanie spôsobuje všetko, nielen spomínané aktivity t.j. aj ked si doma "prdnem" pod perinou :-)))

Lino

Samozrejme by som bol najradšej aby to tu ostalo pekné zachované a panenské. Ale to je iba sen. Komercia ide všade, lyžovanie je jeden z najrozšírenejších športov a tým aj veľký biznis. Stačí sa pozreť k susedom rakúšanom, tam to zladili takmer do dokonalosti. Idealny stav by nastal ak: by som potočil prstenom, ocitol sa na kopci a zlyžoval ho :-)))

Maverick

Lino, ale otepľovanie spôsobujú ľudské aktivity, ktoré obhajuješ.

Lino

Laco, však aj chodím do zahraničia na lyžovačku, lebo naše strediská sú na míle ďaleko od rakúskych. Ak chceme prilákať lyžiarov a peniaze tak sa investovať musí. Vždy to je na úkor prírody, ale dá sa to urobiť šetrne a vkusne. Len treba si uvedomiť, že všetko čo je pod 1000 m.n.m. je na prd pre lyžovanie. Oteplovanie robí svoje.

Blahola

Lino, nič proti Tebe, božechráň! Ale lyžovať sa dá aj ide. Na lyžovanie potrebuješ kopec, mráz a zasnežovanie. Samozrejme aj nejaké tie veci okolo toho ako parkovisko, či WC. Toto všetko sa dá aj inde ako v Tatrách.

Lino

Vidím, že som zarýpol do zlej témy, tak radšej nič. Ja som sa len k tejto fotke vyjadril a autor píše, že je to parkovisko. Nuž ja som aj náruživý lyžiar, tak preto to "za". Naše lyžiarske strediská sú veľmi slabé a treba ich dostať na patričnú úroveň ak chceme aby tu aspoň trochu vládol v zime cestovný ruch. Nová sedačka vyžaduje samozrejme zvýšenie parkovacích kapacít. To ako a z čoho tam idú peniaze je druhá vec.

Blahola

Igor, prepáč toto nehodnotím, z tohoto mám iba vysoký tlak. :-(

Blahola

A mňa tam bude niekto je ... bať za za prkotinu?
Zbohom zdravý rozum!
Ako keby sa tie kurty, sauny, bazény a iné dôležité veci nedali postaviť niekde dolu pod Tatrami, či napr. v nechránenej oblasti. Väčšina z tých pupkošov a holik prdelatých aj tak ani nevylezie z hotela aby sa potešili krásou dolín. Hold, ale boli na víkend v Tatrách!!!

Lino

všetko má svoje za aj proti.....

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Jaro Flídr k fotke: Vstavačovec Vstavačovec bazový, náš najskoršie kvitnúci. Vyskytuje sa v dvoch formách, žlto a červeno kvetej, Tieto sa medzi sebou krížia a vzniká tak množstvo rôznofarebný …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky