Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nové značky v okolí Lozorna II.

Diskusná téma K článku: Nové značky v okolí Lozorna II.

Keď som MišoviB napísal, že od Červeného domčeka do Lozorna ide nová modrá značka a on mi odpísal, že už o nej vie a ešte jedna modrá ide zo Skaly na Prepadlé, bolo o ďalšej túre rozhodnuté. Ranč Abeland som navštívil na jar a svoje dojmy z týchto dvoch túr si dovolím zhrnúť do jedného článku.

Johny - TOM

Vladvlad: Neviem, na koho si sa obrátil, ohladne nových TZT v okolí Smoleníc a Trstína. Najlepšie by si urobil, keby si presvedčil pracovníkov MÚ, aby sa obrátili s požiadavkom na KST. Rovnako to riešili pred dvoma rokmi aj v Lozorne.

Vladvlad

Fajn článok, kto tieto lokality nepozná aspoň sa dozvie, že aj tam sú zaujímavé miesta.
Tá spomínaná a odfotená "laň" je danielica, na okolí žije veľa danielej zveri.

Ten výkop na červenej značke pod Malým Javorníkom je tam stále, nejaké káble tam sú, ale nie je to zasypané...

Mňa osobne v tej lokalite najviac zaujal ten val, po ktorom ide modrá značka zo Skaly na tú lesnú cestu. Je to západný svah kopca Banské (531m), či to nemohlo byť niečo na spôsob násypu pre úzkokoľajky/vozíky. Aj keď dole z Lozorna na Košarisko išla kedysi úzkokoľajka, či to má súvis. Alebo sa jedná o nejakú vojenskú zábranu.

Je určite prospešné vytváranie nových TZT v Malých Karpatoch, ale či to musí byť stále len v okolí Lozorna, za dva roky dve nové značky.
Dávnejšie som dával kompetentným tipy na nové trasy v severnej časti MK v okolí Smoleníc a Trstína, ale bolo mi oznámené, že nie, lebo hento, lebo toto, akoby výhovorky. Tu v Lozorne si to vedeli zariadiť a zjavne sú úspešní. Návaly turistov na týchto ich trasách určite nebudú.

Tatonka

Čo sa týka Bieleho kríža,vtedy bol maratón-preto toľko cyklistov a bordel.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma