Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Raxrunde alias okruh po planine Rax

Diskusná téma K článku: Raxrunde alias okruh po planine Rax

Planina Rax na východnom okraji Álp sa pre svoju blízkosť stala obľúbenou destináciou lezcov aj z našich končín. Aj na stránkach hiking.sk už vyšlo zopár článkov zo zaistených ciest či výstupov na Heukuppe. Ja som sa rozhodol turisticky preskúmať povrch planiny a nakuknúť aj na susedné pohoria.

Knor

Dik za informaciu. Lahsi chodnik hore na plosinu neexistuje, takze teraz sa tam zrejme ist neda. Navyse, vraj tam odstreluju laviny, su doskove, cize nespevneny novy sneh na starom ... treba pockat.

Tomi

Tu je viac (po nemecky):
bergrettung.at/News-Detail.25…
Išli z Preiner Gscheid cez Schlangenweg na Ebenalm, ďalej rínou smerom na Karl-Ludwig-Haus. V spodnej časti Bärenkaru sa dvaja nezávisle od seba pošmykli (mali snežnice).

Knor

Ten clanok z Aktualit som uz cital, moc v nom nie je. Ak tam padali 50 m, tak asi z hrany plosiny. Nechapem. Tiez doskova lavina ... Neviete o tom niekto cosi viac? Pozajtra som planoval ist na snezniciach do SchneeAlpe co je len kusom odtial.

PaliT

Vďaka za info. Podľa webstránky majú otvorené 365 dní v roku.
Nakoniec však budem musieť vziať aj Huga (náš jorkšír - adolescent) a to dám prednosť nejakej túlačke v nižšom pohorí.

Adushka

My sme boli túto nedeľu v Raxe na Heukuppe, otvorený bol asi len Waxriegelhaus, ale neboli sme tam nakuknúť, tak na 100% neviem. Terén bol na mačky a dosť fúkalo.

Pitr

Waxriegelhaus je otvorený celoročne či?

Dzuch-Ban

co sa tam ja zvyknem motat, tak ani jedna chata nie je v zime otvorena, len winterraumi, ci uz na schneebergu, raxe, schneealpe abo hohe veitsch... jedine tak edelweisshutte na schneebergu a este hore na stuhlecku alois gunther haus... inak v sobotu sa tam tiez chystame... naposledy som tam bol pred vianocami jeden vikend bolo tvrdo, dalsi ale uplne jarne... kamos bol min sobotu, tak na schneebergu bolo tvrdo aj na macky, ale cez vikend hlasia opat teplo...

PaliT

Bol niekto v posledných dňoch na Raxe, či Schneebergu? Aké sú tam podmienky?

A kým naťukám do gúúgla mená všetkých chát v okolí, vie dať niekto tip na nejakú ktorá je otvorená aj v zime? Už som ich totiž namlátil asi 10 a všetky majú od októbra do apríla zatvorené. V piatok až nedeľu by som sa tam chcel ísť trochu potúlať, ako vravím - Rax, Schneeberg, prípadne Schneealpe.

Kofoluska

Hm a ako to bolo rano? Pojdeme tam tuto nedelu a radi by sme o tej deviatej plus minus lanovku v pohode stihli. Alebo odporucas radsej tam byt uz o osmej (to zacina lanovka premavat)? Ono, keby som to musela dole zbehnut po vlastnych, to mi az tak nevadi, ale nexce sa mi po vlastnych slapat hore nejakych...500-700m (neviem presne) ked ma potom bude cakat dalsich 950 :D

Private

Casenky na lanovke v Raxe teraz cez vikend naozaj davali. Poobede boli pri vrcholovej stanici stovky ludi. Cakacia doba bola takmer 2 hodiny aj ked kabina premavala bez prestavky. Povodne mala premavat len do 17:00, ale vydali casenky aj s odchodom o 19:30, kym vsetkych nezviezli dolu.

Kofoluska

Diky. :) Nieco podobne sme zazili ked sme sli do ladovej jaskyne Eisreisenwelt nedaleko Werfenu (Salzburgsko). Tiez mala sice polhodinove intervaly, ale nakoniec jazdila hore dole podla mnozstva ludi (a ze ich bolo hoooodne). :) Ak pocasie vyda, pojdeme v nedelu.

Peter Straka

Lanovka premáva v polhodinových intervaloch: raxalpe.com/…/fahrplan

Ráno som stíhal prvú lanovku (bolo nás len 7) a pri ceste späť lanovka premávala kyvadlovo (mimo cestovného poriadku, vyložila ľudí a išla znovu).

Nemyslím, že by si Rakúšania dali námahu s nejakými časenkami. Postavíš sa do radu a čakáš. Čím viac ľudí vyvezú, tým viac tržby majú - aj na chatách. Rax nie je Lomnický štít, kde je obmedzená kapacita.

Kofoluska

Peter premyslam nad tym, ze sa s tohtorocnou turistickou sezonou rozlucime prave na Raxe - planujeme Raxrunde. Kamarat bol na Raxe dnes a hovoril, ze na lanovku su casenky. Ako som tak pozerala na ich stranku, asi premava len jedna kabinka hore a jedna dole (ako u nas na Lomnicak). Nevies mi k tomu dat nejake dalsie info? Diky :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma