Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prístrešky v doline Strážovského potoka

Diskusná téma K článku: Prístrešky v doline Strážovského potoka

Strážovské vrchy sú svojou rozlohou a členitosťou vďačným pohorím na viacdenné túlačky prírodou. Ktorákoľvek časť je pomerne ľahko dostupná, predovšetkým z dopravných tepien Považia. Hustú spleť značených i neznačených chodníkov možno nakombinovať do palety zaujímavých trás podľa síl a nálady. Rovnomerné vidiecke osídlenie poskytuje pohodlné možnosti na doplnenie zásob. Týmto článkom by som rád doplnil do mapy pár tipov na nocľah, či núdzové útočisko. Dúfam, že poslúžia.

FunTTomas

Na žiadosť autora článku bolo názvoslovie k lezeckej oblasti opravené.

RAE

Ma tam len miatlo to "nad/pod Hrádkom", lebo to mi asociuje hneď inú lezeckú oblasť pod Vtáčnikom. Zlatá, Zlatá za Klondajkom môže byť.

MatusM

Presnejšie ide o skalky Zlatá nad rázcestím Pod Hrádkom. Ak vieš o inom názvosloví, doplníme.

RAE

Chcel by som sa autora článku opýtať, odkiaľ čerpal pri popise predposlednej fotky:"Z lezeckých stien nad Hrádkom". Chodím do tejto oblasti už niekoľko rokov a tento názov vidím prvý krát. Ďakujem.

Ján Morong

Mne sa tie pristrešky páčia, aj tá krytá terasa, tej chaty, mnoho chát, nemá takmer žiadnu.

MatusM

Boro aj xpredajx, máte pravdu, prístrešky sú postavené skôr na ten oddych. Na nocľah sú nepraktické, pritom by stačilo predoštiť priestor na konzolách pod strieškou, prirobiť zo 4 šteblíky rebríka a hneď by to bolo o inom.
Miestni to možno tak nechcú.. len pre svoje opekačky, ktovie.

Xpredajx

Tieto pristresky su pekne vyhotovene,vyborne skor na oddych, najedenie,ci uliatie si poharika :-)Akurat nedavno sme s kamaratom absolvovali turu okolo tychto pristreskov z PB na Zliechov a musim vyzdvihnut tuto trasu,bo je naozaj krasna.

Boro

Nechápem, prečo sú niektoré prístrešky postavené tak "na vysoko". Ak by začala búrka, budeš musieť vyliezť na stôl a tam prečkať, inak ťa šlahajúci dážď riadne vykúpe.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov