Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Masovka po poľsky

Diskusná téma K fotke: Masovka po poľsky

Masovka po poľsky alias, keď sa poľskí rekreanti vydajú na prechádzku k najnavštevovanejšiemu plesu Tatier - Morskie Oko. Po slovensky je toto horské jazero nazývané Morským okom a historický názov znie Rybie pleso (goralsky tiež Rybi Staw) ešte z čias Rakúsko-Uhorska, keď hladinou plesa prechádzala hranica s vtedajšou poľskou Haličou. Názov "rybí" sa dodnes zachoval v názve Rybiego potoka i Doliny Rybiego potoka, kde sa nachádza Morskie Oko. Súčasná štátna hranica s Poľskom vedie Žabím hrebeňom (Zabi Gran) od Rysov cez Vyšný (Veľký) Žabí štít (Wyzni Zabi Szczyt), Bielovodské sedlo (Bialczańska Przelecz) a Nižný (Malý) Žabí štít (Nizni Zabi Szczyt), z ktorého je vyfotografovaný tento pohľad.

Thailon

Sedia v hypermarkete, zle je. Sedia v prirode, zle je :))

Bacaardi

no ty blaho, najprv som si myslel ze ide o nejake chorvatske pobrezie pocas letnej dovolenky:-))))

Vladimir

Tak sem by som moju ženu nedostal ak ju niekam vytiahnem tak má podmienku aby tam nebolo väľa ludí a že v horách sa masa ludí stratí len to neplatí u Poliakoch.:-)))

Janabilesova

Brrrrrrrrrrrrr. Takymto masovkam sa snazim vyhybat. Teda byt na tychto miestach bud skoro rano alebo neskor vecer.

Elena hola

A čo ešte tie chudiatka kone, ktoré ich tam musia vyviesť.

Jana T.

8-O !!! ...striaslo ma z tohto pohľadu,... no dúfam, že každý ten človiečik má aspoň štipku citu a lásky k prírode. Vždy lepšie, ako tie bezduché masy v supermarketoch...bŕŕ :) Dobrá fotka !!!

Adina

Tak takuto masovku som zazila aj ja, hroza to bola a vsetci sa pretekali.... Tiez mam tuto skusenost z Babej hory...

FunTTomas

Priemerný Poliak zájde na Morskie Oko minimálne tri razy za život.

Sona

Ale inak ma tiez davy desia...na druhej strane by som si chcela polske hory prejst.

Jnezky

Tak ako dodala Soňa, a tie hory, ktore majú, sú na hranici so SR a ČR a preto sú na ich strane Tatry, Poloniny, Beskidy, Krkonoše ... v porovnaní s našmi hranićnými kopčekmi takto preplnené.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma