Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na Babky a Sivý vrch

Diskusná téma K článku: Na Babky a Sivý vrch

Predstavím vám túru po miestach, ktoré možno nie sú až také známe, vzhľadom na to, že nedosahujú výšku najnavštevovanejších vrcholov Západných Tatier. Nestrácajú však na kráse a jednoznačne sa oplatí navštíviť ich. Prvým vrcholom sú vyhliadkové Babky, druhým je skalnatý Sivý vrch, ktorý je označovaný za jeden z najkrajších vrchov Slovenska. Trasu začíname v jesennú sobotu nad obcou Jalovec, v rekreačnej oblasti Bobrovecká Vápenica.

Sonicx55

dufam, že v stredu bude pekne počasie :) mám v plane tam ísť :P

Vrana

Ono to nie je smiesne, skor smutne. Hlavne ked sa pozries ako stroje hryzu novu zjazdovku pod Skalnatym plesom.

V pripade stretu mozno nedostanes pokutu, len ti bude nou pohrozene. Ale budes nekompromisne otocena naspat do doliny, co je uplne dostacujuce na pokazenie pekneho dna.

Nickusha

ale ja sa ho neobavam vzhladom na to, ze pripadneho strazcu nestretnem a keby som aj stretla, naozaj mi pride smiesne dat niekomu pokutu v den konca uzavery. a ked nebudem mat ani obciansky ani peniaze? strazca vola policiu? horsku sluzbu?

Lenrob

@Nickusha - ak by si to prehodila, teda tie dni a dala v sobotu Baranec a v nedelu Salatin, tak sa nemusis obavat mega trapneho vystupu s prip. strazcom, pretoze na Baranec je vynimka...

Nickusha

tiez mi pride zvlastne, ze na Popradskom plese je 15.6. akcia "Otvaranie turistickych chodnikov" a mne by dal v sobotu niekto pokutu. Urcite sa vsetci maximalne prejdu okolo popradskeho a pojdu domov...ja idem do Rohacov a idem na turu aj v sobotu, prislo by mi mega trapne, keby mi dal niekto pokutu v den kedy uzavera konci.

Pjano

Áno, osobná skúsenosť práve z týchto končín (Jalovecká - Salatín - Hlboká - chrbát pod Veľkú kopu - Hlboká - Jalovecká, dakedy vo februári): Ochranár si dal námahu ma sledovať (na lyžiach) až na Salatín. Kúsok pred vyústením Jaloveckej ma dobehol a zaútočil. Ostro ako britva. Proste som sa naľakal... Nebyť spriaznenej duše, ku ktorej som zakeroval cestou domov a ktorá potom orodovala za mňa, bol by som asi skončil na Krajskom ÚŽP v Žiline. Vtedy tento pán ako autorita pre mňa úplne zomrel, prestal existovať. A pohľad s odstupom času? Asi sa netreba nechať zastrašiť. Ale dosť triezvo treba hodnotiť komplexný pomer síl... (Zo Salatína bolo počuť vyrevúvanie nezmyselnej muziky zo zjazdovky v Salatínskej doline. To nevadilo a nevadí nikomu. Toto "neticho" je kúpené...)

Lenrob

@vrana - sorry, mas pravdu oficialne od 16.juna. A kurna... dufam, ze iniciativnych strazcov je malo... co vsetko mozem mat za 66 ecok...

Vrana

Iste sukromne si chodniky moze "otvarat" kto chce kedy chce. Ja len aby v sobotu neboli niektori turisti neprijemne prekvapeni.

Lenrob

@vrana - vzdy som mal problem s chapanim vyrazov od a do. Teda od by som este ako tak pochopil, ale pokial pri do 15.6. nie je uvedene vratane, tak sa stavam nechapavym. Budem zrovna vo VT, tak hadam mi to tie bylinozravce odpustia:) Inak asi takto
popradskepleso.com/sk/akcie/

Vrana

2 lenrob: do nedele, lebo sobota je 15.6. a to este trva zimna uzavera.

Z vlastnej skusenosti (pokus o Salatin na skialpoch 16.4.) aj z kamaratovej (Bystre sedlo tusim 14.6.) viem ze to moze byt problem. Totiz kamziky a sviste maju datum 16.6. zakruzkovany v kalendari. Kamarata s dcerou to takmer stalo 2 x 66 Eur.

Lenrob

PJano - ale aspon mas dovod vybehnut a fotit znova:). Kvetena je teraz vo ZT nadherna, ale rovnako aj santiace a bijuce sa sviste.
@Sonic - trasa bez uzavery a bez snehu (teda ked vyslovene nechces bludit cez neznacene zlaby mimo TZT). A keby si ostal v ZT do soboty, uz mas po zimnej uzavere vsade.

Nickusha

my sme tam boli zaciatkom maja a bolo par snehovych poli, ale nic co by sa nedalo prezit...ani navleky sme nedavali.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov