Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Priateľstvo koní

Diskusná téma K článku: Priateľstvo koní

Sedíme na Salaši Zbojská, bachory napchaté haluškami a či sa nám to páči, alebo nie, prísne sa snažíme dodržať pitný režim. Nuž a to sa nám naozaj darí. V podstate nám to vôbec nerobí problém. Prekrásny výhľad pôsobí na nás ako „ortoliečenie“ a my, kochajúc sa krajinou, si po komplikovanej, dvojdennej túre len tak leňošíme. Lúky a lesy okolo nás, ovečky na paši, zvonenie zvoncov, a dvaja beťári-čuvači, ktorí sa tu len tak pomaličky motajú. To je tá pohoda, ktorá nás takmer uspáva.

Boro

Daniela, prekrásne. Niekedy naozaj stačí sa len pozerať a vnímať.

DanielaM

A ja pridam z nasej mastale. V casti zvanej porodnica cakaju kravicky na svoju chvilu. V "tazkej hodinke" je kravka sama, najma prvostky to obcas tazko nesu. Ked porodi teliatko, spravna mama krava ho pekne oblizuje a pomaha mu na nohy.Ubolena prvostka obcas zastreckuje,teliatko necha na zemi a odide od neho, necha ho tam same v sene. Ale okolite tetky kravky to veru tak nenechaju. Jedna si vezme na starost teliatko, olizuje ho a pomaha mu na nohy a tie ostatne podho k cerstvej mamke a co do nej, to do nej. Za chvilku uz ubolela kravka sa otoci a pekne sa k teliatku vrati, oblizuje ho a skratka je z nej zrazu riadna matka. Len treba mat trochu casu a z opodial sledovat toto prirodne divadlo.

Svatopluk stepanek

dobre ranko boro
tie koniky su nadherne
kedysi som sile v zime po muranskej planine a na velkej luke krmili koniky - bol to koncert !
ako to mnozstvo konikov zulo seno..

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov