Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: SIGG fľaša

Thailon

Mam taku flasu, myslim ale, ze od Salewy. Uprimne vsak poviem, ze mi moc nesedi a nemam pre nu vyuzitie. V zime je v nej voda ladova, v lete tepla (tak, ako v kazdej inej flaske) a je jej len liter a vaha je relativne na ten objem velka. Preto mne osobne viac vychovuje 2L flasa napr. od mineralky Budis.

Atomko

hlinik sam o sebe nie je skodlivy preto mozme kludne pit pivo z plechovky :) ale v kyslom prostredi zacina rychlo oxidovat a zvysenim teploty pri vareni sa tato reakcia este umocnuje a tam niekde by sa mali zacat uvolnovat skodlive latky... ci to tak je neviem a nechcem sa hadat nakolko nie som chemik... osobne nemam problem s varenim v hlinikovom esuse alebo s pitim zo spominanej flase...

Peter61

Inak ten "Charakteristický tvar ... classic, od roku 1990" : ruku do ohňa by som za ten dátum nedal. V tom roku už som mal svoju prvú zdemolovanú do nepoužiteľnosti.

Pinus

Úplný súhlas s Borom a Petrom61. Hliník je zdravotne nezávadný, kedže sa používa ako bežný obalový materiál na potraviny. Inak ja mám identickú flašku od Salewy za 5,50 ,- Eur z nemenovaného obchodu z Peknej vyhliadky z Vys. Tatier.

Peter61

Atomko - akych latok sa sa obavas ?
Ak mam dobre info, tak s tou toxicitou hlinika je to daco podobne ako s demonizaciou glutamanu sodneho - glutaman skodi, ale mysacim embryam pri megadavkach podavanych intracerebralne.

Mato_d

Aróma nearóma... Zomrel niekto od smädu?! :D

Lubo

Hehe, pre teba to bola "aroma souzneni", ze?

Mato_d

"Použitie dezinfekcie na báze jódu bol omyl výletu."
Tss tss tss, nie si ty tak náhodou Cica Rozcicaná II? :P

Boro

Z hlinika sa uvolňuje zase len hliník a to len v prípade, že ho poriadne obrusuješ. Rovnako ako z titanového hrnca sa uvolňuje titan, z teflonového teflon atď.,atď. Nič škodlivého tam ale nie je. 4o by potom boli Al folie, hliníkové kávovariča z Talianska, balené maslo a pod.

Atomko

Kaspy: z hlinika sa uvolnuju skodlive latky pri vareni alebo ked npr. s hlinikoveho esusu vyskrabavas nerezovou lyzicou prihorenu prazenicu :) ale ked tam mas studenu cistu vodu a necistis to nejakymi agresivnymi saponatmi tak tam nema co skodit...

Bikemartin

Zrušený úplne (v decembri bol prázdny obchod a nejaké staré nálepky´total výpredaj´), ani na trekland.sk$ret už nie je BB.

Lubo

Martin, dik za info. A je zruseny uplne alebo len premenovany?

Kaspy

atomko: ja ju mam tiez a je super. Akurat sa trosku obavam tych materialov z ktorych bola vyrobena...Cina je Cina

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma