Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Schneeberg a okolie

Diskusná téma K fotke: Schneeberg a okolie

Pohľad z Devínskej Kobyly (514m) na rakúsky kopec Schneeberg, s najvyšším bodom Klosterwappen (2076m), vo vzdialenosti 100 km. Pred mesiacom a pol som mal tú možnosť byť na ňom prvý krát :) Dole je inverzná vrstva, ktorá zahaľuje (aj práve teraz) okolie. Po kvalitatívnej stránke to nie je nič moc, fotka teda len na ukážku. Neskôr tento pohľad pokazilo vychádzajúce slnko spoza mrakov. Rovnaký pohľad, spolu s rovnakou poveternostnou situáciou som zažil naposledy 6.12.2009.

Peter Beňo

138 km - Otscher - Brandebenwald. A tu vezicku poznam. Skoro som pustil do gati cestou naspat. A to bolo este v r. 1997. Inak kvalita je podla mna ok, naozaj pekne fotky Schneebergu a spol.

MatusM

Tomáš, myslím, že na Silvestra bude tá búda obsadená miestnymi.. ale niekedy by sme tam veru mohli ísť.. tú útulňu poznám od 2005teho

Tmax

Musíme mať inak nastavené hodinky, lebo podľa Garmina som bol pri rozhľadni 11:44 a nejaké drobné. Odtiaľ podobne ako ty, akurát som to "spustil" popri plotu nie k O2 ale druhou stranou. Potom sa viditeľnosť už pokazila...

Vladvlad

Matúš: Konigswarte je príliš nízko, aj dnes ako som to hodnú chvíľu pozoroval, tak ten kopec bol skoro stále zaplavený hmlou. Podobne aj Braunsberg.

tmax-ja som tam čakal do 11:45, následne som išiel na turistický vrchol a späť, okolo plota na asfaltku-pod vysielač a domov. Asi sme sa tesne minuli :)
Na Pajštún som prišiel príliš neskoro, z výhľadu nebolo nič :(

Tmax

Pekné, ja som už mal Schneeberg ťažšie viditeľný. Bol som hore po necelej 1,5h od tvojho telefonátu. :-)

MatusM

tiež by som rád vystihol takéto niečo.. skúsim raz niekoho prehovoriť na bivak na Konigswarte.. zeby Silvester? Snad sa nebude moc knisat.

Vladvlad

Na Devínskej Kobyle je veľa miest odkiaľ sú vidieť. Podobne aj z náprotivných rakúskych kopcov Braunsberg, Hundsheimer Berg a Konigswarte.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma

Komentár

Janabilesova k fotke: Zvonička Maťo, ďakujem. Pekne na ňu zrána svietilo slnko. Pod zvoničkou sme chodníčkom pomedzi chalúpky prešli ku lúkam v časti Grúne a pokračovali ku výhliadke s krížom …

+ 1 ďalší príspevok