Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Ráno na Skalnatej

Vladvlad

Vďaka za odpoveď. Takže ste mali pochod bez väčších problémov.
S tou dobrou predpoveďou počasia je to základ-jasno, polooblačno a bez silného vetra.
Ja by som chcel spraviť ako prvú, trasu: Kuchyňa-Skalnatá-Čermák-Hubalová-Vysoká-Vápenná-Sološnica. Vyšlo by to na cca 28km/cca 8-9 hodín spolu-do rána. Tak snáď sa niekedy podarí :)
Vďaka za inšpiráciu.

Majkl_kilk

Jasne tak info asi taketo: Povodny plan bol vychod slnka na Vysokej. Vyrazali sme z kuchyne o 4:00 a v tej tme aj napriek dobrej viditelnosti pri splne a s čelovkou na hlave sme si pomylili modru značku so zeleneou, a zistili sme to az na Drevarni, kde je prvy najblizsi rozcestnik od Kuchyne. Inak strašne monotonna cesta asi 2,5km. Tak teda sme operativne rozhodli ist na Skalnatu, čo sa nakoniec ukazalo ak vyborny napad, lebo bol odtial naozaj uzasny vyhlad. Mali sme aj trocha stastie, pretoze cesta bola aspon trochu preslapana, viedla aspon minimalna stopa, aj ked miestami tam bolo aj 40cm snehu a samozrejme pohyb v takom terene je narocnejsi. Takze ked chces stihnut vychod slnka, je lepsie ist este aspon o pol hodku mozno hodku skorej, ak si takej priemernej kondicky. Inak nestretli sme nikoho a v tme sme sa orientovali s čelovkou, čo bohate postacilo, značky bolo vidiet. Po vychode slnka sme sa vratili zo Skalnatej na Čermák a odtial cez Hubalovu az na Vysoku. Tam uz nebola vyslapana cesta vobec, takze ten cepin nakonec aj pomohol, nakolko je na Vysoku docela šlapák a v tom hlbokom snehu to bola sranda. A vyhlad super aj z Vysokej, bolo vidiet az na Schneeberg. Takze radim, pokial chces vidiet poriadny vychod slnka, pockaj si na dobru predpoved pocasia, my sme tuto turu asi 3 krat prekladali a nakoniec sa vydarilo. Prajem Ti teda, nech sa podarí pocasie, a pekny zazitok.

Trasa teda: Kuchyna-Drevaren-Skalnata-Čermak-Hubalova-Vysoka-Vyvrat-Kuchyna

Vladvlad

Ahoj, ak sa môžem spýtať, akú trasu ste absolvovali, kedy a odkiaľ ste vyrážali? Je mi jasné, že ste museli ísť po tme, ale odkiaľ?
Stretli ste po ceste cez tmu niekoho? Nejakí polovníci a tak. Ako sa išlo v tom snehu po tme?
Mám v pláne najbližšiu dobu určité nočné trasy v tejto lokalite a tak sa informujem. Vďaka.

Merhorn

hehe, to poznam, aj ja som uz bol na borisove v sete ako na everest :))

Majkl_kilk

to s cepínom, lebo som si skusal ako mi bude vyhovovat novy model, co si kamarat kupil :D :D..viem smiali sme sa na tom aj my, ze behame po karpatoch s cepinom a mačkami, ale ja som to fakt potreboval otestovať..a nahodov, nachvilu pri vystupe na Vysokú od Hubalovej aj posluzil :D Dik za komentare..pridam neskor aj panoramy..

Merhorn

A to akoze naco s cepinom na skalnatej? :D:D:D
inak pekna foto

Adina

:-)) uz sa tesim na tie fotecky :-)

Majkl_kilk

ahoj, jasné, mám aj na Vápennú a na Vysokú záber, ale akurat sa mi este spajaju panorámy, tak ked bude hotovô, tak pridám :)Vapenná však bola komplet cela v inverzii, a bolo vidiet len špičku, ale perfektne osvetlená bola celá Vysoká.

Adina

Velmi pekne a nemas nahodou zaber aj na opacnu stranu, myslim na Vapenu ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky