Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Na úrovni Ostrého kameňa

Diskusná téma K fotke: Na úrovni Ostrého kameňa

Pri pohľade na severný svah kopca Veterlín, ktorý je celý zalesnený je zrejmé, že z neho nie je žiadny úžasný výhľad na túto stranu. Ale opak je pravdou. Z tohoto miesta http://goo.gl/0Oxa9 je aký taký obmedzený pohľad na celú zrúcaninu Ostrého kameňa a za ňou veterný park Rozbehy. Hrad je takmer v rovnakej výške ako miesto fotenia-cca 560 m n. m. Originálny pohľad aj s konármi http://goo.gl/p8gbD K tomuto pohľadu sa dá jednoducho dostať, keď sa ide kolmo hore od asfaltky na Veterlín alebo pri zostupe dole. Súradnice určujú presné miesto fotenia.

Adina

aha, az teraz som si pozrela tvoju mapku, tak to mi staci, dik.

Adina

Uz som nasla tu rozhladnu aj Ostredok. Aspom si myslim, podla tvojho popisu pri obrazku. Jeden z pristupou je z Liptovskych Klacian. Ci to je mozne, pojdem kuknut :-)

Vladvlad

Michal: mňa len mrzí, že pohľad na celý južný svah Zárub-od Ostrého kameňa po vrchol je takmer nemožné vidieť bez prekážajúcich stromov. Myslím tým pohľad z okolia Veterlín-Čelo. Zdá sa mi to tam také pekné, netradičné.
Tento pohľad na fotke je ojedinelý, ak ovšem nerátam pohľad tesne pod vrcholom hiking.sk/…/vyhlad_z_veterlin… aj ten je ale nič moc.
Keď som tu bol naposledy, tak ma napadla myšlienka menšej rozhľadne-buď na Čele alebo Veterlíne. Ale keďže tu nie sú kompetentní značkári schopní vyznačiť značenú trasu, myšlienka o rozhľadni je skôr utópia :(
Osobne si myslím, že význam by mala. O význame TZT som sa tu už niekedy dávnejšie rozpisoval, tam by bol jeho prínos širokej turistickej verejnosti bez debaty správny.

Adina: popravde neviem aký komentár máš na mysli a či sa skutočne jedná o ten môj. Jediný kopec s názvom Ostredok na ktorom som kedy bol je ten v Jasnej-Demänovskej doline
mapy.hiking.sk/?x=19.58461194…
Prechádza cezeň žltá značka, rozhľadňa je kúsok do kopca od hlavnej cesty, vrchol je ešte vyššie.

Adina

Ahoj Vlado, pisem ti tu otazku na rozhladnu na Ostredku, lebo neviem, ci sa vracias ku komentarom starsich fotiek. Pises, ze je to v Nizkych Tatrach. Mozes napisat, odkial sa tam ide ? Dakujem, Adina

Meky

No super Vladimír.Už dávnejšie sme trochu chodili po tejto strane Veterlína,ale nič podobné sme nenašli.Bolo to ale v lete a stromy boli obsypané listím.Budem to musieť omrknúť,lebo Ostrý kameň vyzerá odtiaľto ozaj pekne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky