Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hundsheimský okruh

Diskusná téma K článku: Hundsheimský okruh

Kto mal čo i len raz to šťastie môcť sa rozhliadnuť zo Sandbergu alebo v ideálnom prípade z Devínskej Kobyly, istotne pohľadom prešiel i po menšom bratovi našej Kobyly – kopci Hundsheimer Berg. Podobnosť oboch súrodencov je neodškriepiteľná, a to i napriek tomu, že boli dlhé roky oddelení nielen majestátnym Dunajom, ale aj zákernejšou Železnou oponou. Práve „vďaka“ nej mohli mnohí odo mňa o trošku skôr narodení o návšteve menšieho z dvoch súrodencov len odvážne snívať. Doba sa však zmenila, hranice sa otvorili, nuž sme sa vybrali navštíviť menšieho brata našej veľkej Kobyly.

Peter Straka

Len na okraj tej "zvieracej" analógie: nemecký názov Devínskej Kobyly je Thebner Kogel (Devínska homoľa), takže názov "Kobyla" môže byť kľudne upravenou skomoleninou ako napr. Kuchajda (nemecky významové "Kuh-Heide"). Inak tie rakúske kopce od našich podľa geologických odhadov oddelil Dunaj až neskôr, potom čo si zmyslel tiecť severnejšie.

Vladvlad

Inšpiratívny článok. Síce som už bol na Hundsheimer Bergu, ale len raz a aj to v tme, takže okrem svetiel okolo som toho veľa nevidel.
Ináč zaujímavé, koľkokrát sa v článku spomína Devínska Kobyla - ak dobre rátam, tak 9 krát :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma