Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z Vysokej

Diskusná téma K fotke: Z Vysokej

Dnešné neskoré ráno na hrebeni Vysokej (754m) a pokus zachytiť silu vetra na fotke pomocou šálu. V škaredom počasí aké tu bolo dnes von nechodím, ale nejako ma to na tento kopec ťahalo. Celou trasou som nestretol nikoho a rovnako ani žiadne čerstvé stopy. Iba silný vietor a hmla. Aspoň si pri tunajšej ďalšej návšteve budem vážiť akékoľvek iné poveternostné podmienky :)

Meky

Obom Vladom 5bodov za "statočnosť".Ja som to vzdal o piatej ráno po sondovaní na balkóne a po nahliadnutí na Aladina.

Vladimir Popluhar

Jasné - je to fajn, velmi pekne dakujem, sedlo Skalka a okolie poznám, len som nemal čas isť vtedy po hrebeni, takže to asi vyskúšam z tej Sološnice - aj tak som na to myslel najviac. Ešte raz velmi pekne dakujem.

Vladvlad

Jasné. Lesných ciest je na Peterkline veľa, sú vhodné aj na bike, ale žiadna nejde na vrchol. Neviem odkiaľ by si išiel, ale najjednoduchšie je ísť zo Sološnice po žltej značke až na koniec dediny a za posledným domom zabočiť doprava a potom stále hore lesom až na vrchol. Tak som išiel kedysi z tejto strany ja. Či to je najlepšia možnosť neviem, zo Sološnice ide aj miestne značenie-červená, ale po ňom som nešiel.
Na ilustráciu taká mapka img257.imageshack.us/…/mapa2x…
červená- je trasa priamo hore, modré sú lesné cesty a žlté bodky označujú ako som tam raz chcel ísť cez hmlu. Bolo tam dosť oplotkov- pletiva, musel ich obchádzať a skoro som zablúdil.

Ďalšia možnosť je ísť zo sedla Skalka a držať sa stále hrebeňa, je tam aj lesná cesta a následne hore na Peterklin.

Čomu stále neviem prísť na rozum, je množstvo rôznych šípiek na stromoch a k nim prislúchajúce množstvo chodníkov, v lokalite Peterklin-Bučková-Zámok-Tri stodôlky-Vysoká. Na čo šípky slúžia a kto ich vyznačil neviem, ale je to zaujímavé.

Ale tá Sološnica a priamo hore je asi najlepšia možnosť ako sa dostať na Peterklin :)
Snáď som to napísal zrozumiteľne.

Vladimir Popluhar

Tu som našiel len náhodou - lebo som hladal nejaké miesto na fotenie. Vieš mi poradiť prosim Ta ako sa dá najlepšie dostať na ten Petrklín - už tom mám dávno v merku že tam chcem isť. ak teda máš chvílu času. Dakujem.

Vladvlad

U mňa to bolo opačne, vybral som si Vysokú, pretože na Vápennej som bol za poslednú dobu viac krát, na Vysokej už dlhšie nie.
To o stretnutí ma teší, ale bude ešte veľa pekných dní na stretnutie za vhodnejších podmienok :)
Jaskyne nevyhľadávam, preto som ani pri tej na Vápennej ešte nebol :)

Vladimir Popluhar

Skoda že sme sa nestretli, už by som Ta raz chcel stretnúť niekde v horách malokarpatských. Ja som si vybral Vápennú preto, že na Vysokej som bol prednedávnom ale ked som počul to hučanie v hore na na kopcoch som vedel, že to nebude nič príjemné. Ale inak bolo fajn, dokonca som našiel jaskynu pod Vápennou, nikdy som sa k nej nevedel dopracovať.

Vladvlad

Vlado: ja keď som išiel lesom smer Rohožník ma ešte napadlo, že vybehnem na Peterklin, bol to len necelý kilometer, ale reku kašlem na to :) O Vápennej som tiež uvažoval, ale tú som zavrhol úplne. Vďaka za príspevok aspoň to neľutujem :)
Vietor a ľadovú drť čo lietala vo vzduchu som si užíval :)

Vladimir Popluhar

Ja som bol na Vápennej a poviem Ti - tiež som si užil a to som si myslel, že bude inverzia. Akurat mám tvár ako po akupunktúre Vlado :-)))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky