Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kamenná chata zrekonštruovaná

Diskusná téma K článku: Kamenná chata zrekonštruovaná

Tretia najvyššie postavená turistická chata na Slovensku v nadmorskej výške 2000 metrov. V roku 2006 bola stavebne rozšírená a rekonštruovaná. Do letnej turistickej sezóny 2007 vám prinášame aktuálne informácie o Kamennej chate, ktorá vynovená stojí tesne pod vrcholom Chopok.

Rujir

Diky za aktualne info. Napriek niektorym negativnym vyrokom, ktore odzneli v predchadzajucej diskusii, mam tuto chatu velmi rad a rad sa zastavim na jednu buchtu aj v jej novozrekonstruovanej variante. :-)
PS: Neda mi to, ale stale mam pocit, ze na Kamienke som zatial mal ten najlepsi horsky caj zo vsetkych chat... :-)

Tono

Tak a neostava nic ine, len popriat Kamennej chate vela stastia, dobre sluzby a fajn atmosferu po veceroch...

Eskimo

no, pekné, veľmi pekné :-)
určite sa niekedy zastavím na "kolaudáciu", len ešte neviem kedy...

btw. zaujala ma tam veta, že "Do letnej sezóny 2007 personál Kamienky hľadá posilu v podobe horských nosičov..." Načo nosičov, preboha? Veď tam majú lanovku! Alebo je to tak, že manuálna nosičská sila je lacnejšia nielen ako vrtuľník ale aj ako lanovka? To snáď nie...

Lubo

Lanovka v vynesie zasoby maximalne na uroven Kosodreviny, niekdajsej medzistanice a sucasnej koncovej stanice stvorsedacky. Stara lanovka je uz odstavena uplne, nevozi uz ani zasoby. Zo severu ide lanovka maximalne na uroven Konsky grun a od Lukovej je stara lanovka tiez nepouzitelna -- lano sa nekrutilo uz poriadne roky.

TDD

Lanovka prenáva:
JUH - Srdiečko-> Kosodrevina (potom sú len lyžiarske vleky-ak je sneh)
SEVER - Koliesko -> Luková /a nové sedačky, ktoré končia mierne vyššie než je bývalá medzistanica LUKOVÁ

Medik

ja som sa uz informoval na tu "letnu" brigadu ktora sa kona v rozmedzi september a oktober

Eric

BTW aj na Štefanke je oznam, že prijmú posilu...

Funttomas - autor

Rujir:
na to sme tu, aby sme informovali o novotách na horách. S tým kamienkárskym čajom máš pravdu. Napr. tento utorok (1. máj) som bol na Ďurkovej a tam okrem nepodareného čaju nemali nič uvarené :-( Ale viem, že porovnávať Kamienku a Ďurkovú je nemožné.
Tono:
pripájam sa k tvojmu prianiu. Kamienka zmenila len „obal“ ale duch a ľudia ostali ;-)
Eskimo:
horskí nosiči na slovenských chatách sú svojim spôsobom európskym unikátom. Aj z tejto „nevyspelosti“ môžu byť slovenské hory atraktívne pre zahraničných turistov. Je to naša devíza, chráňme si ju. Jedna z vecí, čo sa mi v Alpách nepáči sú práve stále hučiace vrtuľníky.
Medik:
„letná sezóna“ trvá na Chopku od mája do novembra. Nikde nie je uvedené, že je to prázdninová brigáda.

Rujir

@Funttomas: Myslim, ze aj na Durkovej by nebol problem uvarit aspon jednu polievku a jedno jedlo, aj ked je to oficialne len utulna. Obzvlast v den, ako je 1.maj. Cele je to len o pristupe... Ale to uz sa preberalo inde, takze nema zmysel pustat sa tymto smerom. Kazdopadne si myslim, ze keby Kamienku kedysi prebrali taki "nadsenci" ako je Duro, tak to je to este stale len buda, kde sa da obcas kupit kafe. Ale dost bolo z mojej strany na tuto temu...

Funttomas

Rujir:
teraz som písal o Ďurkovej do príslušnej diskusie hiking.sk/…/utulna_durkova_po…. Stotožňujem sa s tvojím názorom, čo si tu napísal. Na každej chate i chatičke sa snažia, či je to napr. skromná chata na Inovci (Pohoronský Inovec), kde majú 9 druhov flaškového piva a kapustnicu, alebo na malej chate Hostinec (Kremnické vrchy), kde sa dá kvalitne občerstviť i najesť z jedného ponúkaného jedla. Len pod Chabencom sa nevedia rozhýbať :-( Vďaka Bohu, že na Kamennej chate sú skvelí ľudia.

Funttomas

Ahoj Medik,
to je v poho. Nič sa nestalo. Dobre, že si to napísal, aspoň vedia aj ostatní potencionálni brigádnici...

Chacharcuk

cauky chtel bych vedet jestli je ten termin 9.5.-31.5 pevny protoze se chystame na Kamienku 2.6. a doufame ze to vyjde

Funttomas

Chacharcuk:
informácia o uzavretí chaty medzi 9. 5. až 31. 5. je platná. Rekonštrukčné práce musia byť hotové do letných prázdnin.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov