Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kamenná chata zrekonštruovaná

PaliT

@sanyo - komerčne na tom Kamienka získa a nečudujem sa, že sa tomu náporu instantných milovníkov hôr musia postaviť, ale historicky to bola dlho skôr tradičná chata, ktorá slúžila turistom na hrebeni a v zime lyžiarom na svahoch Chopku. Dnešný cirkus/mravenisko/stavenisko prišiel s rozvojom stredísk ako je Jasná, nevyšiel z Kamienky samotnej.
A ešte čosi - neupieram právo na istú formu radosti rekreantom, ktorých tam obsluhuje predovšetkým TMR, ale hovorím, že ja sa tomu vyhnem oblúkom, resp. budem sa snažiť tadiaľ prejsť zrýchleným krokom.

Tarazed

A sak este ostala Stefanicka ;) Si myslim, ze od toho vpadu TMR tam bohvejaky genius loci uz davno nemoze byt ... ziadna atmosfera. Clovek pozrie von oknom a vidi ako sa hmla prevalje, cez stavenisk a potom sklenene opachy naokolo. Kedysi, ked tam bolo este pomerne ticho, raz som sa tam pocas narocneho zimneho pochodu zastavil. Odvtedy ju obchadzam.

Sanyo

@Pali - ako myslis, ze je v tom nevinne, ze ona tam nedala postavit tie lanovky :) ?

PaliT

Chúďa Kamienka je v tomto nevinne. Pre tradicionalistu už zostáva iba prísť za súmraku a za svitania sa rýchlo pratať preč.

Sanyo

uff.... tak slovo pristavba som si predstavoval veru inak. Ale ako pise aj Axel - je to asi len logicke vyustenie toho naporu ludi po vystavbe lanoviek. Co uz.. veru aj na kamere z chaty je vidno bager pod nou... Vyvoj veci nezastavime, len aby chata neprisla o svoj genius loci a nestala sa z toho iba vyvarovna pre lanovkarov...
Pevne verim, ze tak nebude. Horam zdar priatelia!

Axel

Pozdava nepozdava. Sucasny stav sa nedal nijako zlucit s tymi lanovkami... Prerabka na fullservis ceperovnu je prirodzene vyustenie vyvoja v okoli.

Lino

tak a budeme tu mať novú Kamienku. Kuknite sem na web do galerie: nova.kamennachata.sk/…/chata

na ich stránke píšu:

Milí priaznivci Kamienky. Po dvoch rokoch papierovania sa nám podarilo teóriu o novej Kamienke naplniť a od pondelka sa spúšťajú práce na prístavbe. Do sneženia by sme mali urobiť hrubú stavbu so strechou a oknami a na jar 2017 by sme prístavbu prepojili so starou chatou. Stará chata pôjde bez zmien, ako aj doteraz, včetne zimy a po ukončení zimnej sezóny bude nejaký čas zatvorená. To upresníme. Možno sa Vám to poniektorým nepozdáva, ale verte nám, chceme aby bolo lepšie. kukuk do galérie.Bude sa robiť aj nový interiér, ak máte nápady, píšte:)

Pozrite kamery z chopku, už sa bagruje.

Pavol "Chodec" Horvath

Ja by som rad dodal, ze som tam nedostal cistu vodu. Jedine miesto na slovenksu kde sa mi to stalo. A to pitam vodu vsade po ceste: chaty, dediny, mesta, hotely a krcmy.

FunTTomas

Netreba zabúdať, že bez stavby pôvodnej lanovky by nikdy súčasná Kamenná chate neexistovala, resp. objekt niekdajšej ubytovne pre stavebných robotníkov lanovky. A prevádzkovatelia Kamienky nemôžu za to, že sa obnovilo opäť spojenie lanovkami na Chopku. Je úplne normálne, že sa pripravili na nápor lanovkárov, inak by to tam mohli rovno zavrieť, lebo by to kuchyňa vybavením a kapacitne nestíhala. Určite, že je škoda atmosféry "bezlanovkovej" chaty, ale taký je vývoj. Nech si to tam užijú masy a milovníci prírody majú ešte dosť lokalít bez lanoviek, kde je kľud a zachovaná príroda.

Motorkár

Veru, máš pravdu. Najmä keď si pozrieš fotky z vebovej stránky chaty, mne to pripadá ako stavba Mcdonaldu, ubytovanie bude pod širákom. Česť jej pamiatke...

Baterkovy Jano

A je po Kamienke,aj s idiotskym Funitelom..proste kamienka stratila definitivne svoje caro..Teraz sa tam vyvezie uplne kazdy este aj v papuciach a zupane..Na druhej strane Marcel s Ankou bude v baliku,otazka je ´do kedy..Kto ich kupi nekupi ako sa zachova jakobovic a spol..Nebude v rotunde nahodou nejaky Apres ski bar ,Pizza Pasta Sonnen Terase.??.Proste bude tam vsetko len nie pokoj a klud,na skialpacov sa zabudne ako na vlanajsi sneh,hlavne ze tam budu zazobani blavaci,rusi a spol..Zbohom stara kamienka..

Axel

Nojo, asi to bude chciet zriadit samoobsluzny bufet s tackami...

Sanco

prerábka chaty a síce celej kuchyne, bo v zime po spustení funitelu bude na Kamienke iný frmol

Axel

A preklad toho "z technicky pricin" niekto nepozna?
Zase hygiena, zlodeji, dovolenka personalu, chatarova PN-ka,... ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum