Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Palice Black Diamond Alpine Carbon Cork

Diskusná téma K článku: Palice Black Diamond Alpine Carbon Cork

Turistické teleskopické palice bývajú najčastejšie vyrobené z kovu, najmä zo zliatiny hliníka – duralu. Keďže trend odľahčovania je outdoorovom odvetví stále silný, teleskopické palice neobchádzajúc, sú k dispozícii aj modely vyrobené z karbónu. Takým je aj model Alpine Carbon Cork od americkej značky Black Diamond.

Peter61

:-)
Cit.jeden historický príspevok :
"ja som pri mojej sikovnosti ohol Lidlacke palicky za 150 Sk uz trikrat a vzdy sa dali v pohode vyrovnat a funguju este stale :) BD-cke musia byt urcite coool, ale dat nejakych 70 evri za palicky, ked sme este prednedavnom behali po horach s ulomenymi konarmi v rukach, no co ja viem...

04/02/11 13:24 Eric"

Eric

root: No tak to je uz teda dost. Ale zase treba uznat, ze nieto sa daju podla popisu pouzit aj ako sonda, co je neocenitelna vec.

Tigervegetarian

To riziko zachytávania sa hlavne o tie srandičky po stranách na spodku bundy je pravda. Zabudol som to pripísať do nevýhod.

Peter61

Ten "butterfly lock" od t.vegetariana je dobry ako nudzove riesenie, ale kvoli moznosti zachtenia sa o dalsie casti vystroje/vyzbroje by som to velmi nebral ako trvale riesenie.

MisoM

to je dobre riesenie :), butterfly lock :), ale tak aj tak sa da, problem ked tu kridlovu maticu niekde stratis.

Hmm

2tigervegetarian: Hmm, a ako to voláš, butterfly lock?:)

Tigervegetarian

Keď sú problémy s aretačným mechanizmom, dá sa to riešiť aj tak že sa jednoducho odpíli, časti palice sa do seba zasunú tak ako chceme a prevŕtajú sa. Potom stačí v železiarstve kúpiť šróby vhodného priemeru a motýliky. (dobre sa zakrúcajú) Výhody: dá sa zachrániť pokazená palička, takto upravené paličky sú ľahšie, spoľahlivo to drží. Nevýhody: dlhšie to trvá ich zošróbovať, a šróby s motýlikmi treba mať niekde vo vačku a nestratiť ich.

Eric

Soni: Tak tie dalsie veci su bezpochyby, avsak palicky z mojej skusenosti nie je dobre pouzivat v nebezpecnych terenoch, lebo potom sa na ne moc spoliehas a mozes lahko prist k urazu. Palice by mali sluzit LEN ako podpora pri dlhom stupani, pripadne na odlahcenie kolien pri zostupe. uz napriklad tatranske upravene chodniky su hranicnym terenom pre pouzitie palic podla mojho nazoru. Preto fakt na ich "kvalitu" az tak neprihliadam. Peter61: Nie 5 € ale 150 Sk. Ony su fakt uz tak stare :)

Bulat

..predpokladám, že maš jej fotku aj v tých tangáčoch ale s tou sa asi nepodelíš... :-)

Peter61

Bacaardi, ty subnivalny relikt !
Poslem Ti jej fotku uz v nohaviciach a mas cely fikend o com rozmyslat !

Bacaardi

peter, ty si si obzeral chlapa ktory sa prezliekal a mal tangace??? no to som si teda nemyslel o tebe.-)))))

Bulat

no ja som BD -čku tiež pred rokom zohol, a nedávno v tom mieste uplne dolomil... keďže sa mi zlomil spodny diel navrchu tesne pod uchytením a ja som nutne potreboval palice k dispozicii, proste som ten mierne skrátený spodny diel vzal, zastrčil na patričné miesto a zatiahol flick-lock... palica bez problémov absolvovala so mnou celú krivánsku Fatru... :-) ... asi sa teda na nahradný diel vykašlem... :-D

Jjano

Ale no tak dievčatá a chlapci, kašlite na to. Ten, kto chce, si kúpi paličky za 70 evri a ten kto nechce, si ich nekúpi a kúpi si paličky za 10 evri. To si teraz ako čo navzájom dokazujete? :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma