Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okruh z Brezovej pod Bradlom cez Bradlo

Diskusná téma K článku: Okruh z Brezovej pod Bradlom cez Bradlo

Namiesto dvojdňovej snežnicovej túry v Malej Fatre sme sa napokon z rodinných dôvodov rozhodli s Milanom pre jednodňovku v Myjavskej pahorkatine. Je to prekrásny kraj s minimálnymi stúpaniami, máme sem obaja dobré spojenie a ja sa navyše pochodiť chodníky tohto kraja chystám už pekných pár rokov. Naša prvá spoločná túra v roku 2011 mala modrú oblohu, mrazivý vietor a skvelé ďaleké výhľady.

Mivym

aké šťastie, že ešte nepotrebujem do diaľky žiadny zoom, horšie je to na čítanie.... ak by sa dalo opraviť pri obrázku Drozd čipčavý na Drozd čvíkotavý, tak je to OK :-)

Miroslav Svitek

Takže zoom je 35 násobný a číslo 140 sa objaví na monitore pri maximálnom priblížení. To aby som nevyvolal zbytočnú debatu. A teda výraz 140 násobný zoom je nesprávny.

Lubo

Miro, 140x 24mm = 3360 mm
Takze ak je rozsah v 35mm ekvivalent 24-840mm, tak potom hovorime o 35x zoome :-).

Miroslav Svitek

Nuž chlapci neuveríte, ale 140 násobný. V starej reči od 24mm po 840mm. Za mojich mladých liet stáli fotografi na PTS-ke s podstavcami a delami. Teraz to mám v bežnom digitály. Milan mi ukazuje veci v diaľke, ktoré normálne nevidím a ja ich fotím vďaka tomu zoomu. Naposledy Volavku popolavú na vyschlom smrekovci asi z 300 m v Chřiboch.

Boro

Miro, 140 násobný zoom? To si mal zo sebou Hablov teleskop?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov