Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Zima na Kuchynskom hrade

Diskusná téma K fotke: Zima na Kuchynskom hrade

Pohľad na lokalitu dávno zaniknutého hradu, ktorý sa nachádza na výbežku kopca Bučková. Nadmorská výška cca 400m n.m. Kuchynský hrad bol podľa stránky zamky.sk vybudovaný začiatkom 14.storočia, teda o storočie neskôr ako susedné hrady (Pajštún, Plavecký, Dračí hrádok, Dobrá Voda a Korlátka), nie sú o ňom žiadne písomné záznamy. Veľkosťou sa s nimi nedá porovnať. V súčasnosti sa tu dajú nájsť zvyšky muriva, umelé valy, popísané stromy a hlavne čarovná atmosféra. Viac info o hrade: http://www.zamky.sk/hrady-a-zamky/kuchyna-hrad Lokalita je zaujímavá, rád sa sem vraciam. Na fotke naľavo je pokračovanie hrebeňa kadiaľ vedie aj chodník značený šípkami, v strede Vysoká a napravo Prístodolok. Prístup sem je jednoduchý, na okolí je veľa pekných miest, napríklad podobné dávne a v súčasnosti zaniknuté stavby nad Pernekom a nad Pezinkom alebo zvyšky bývalej lesnej úzkokoľajky z Rohožníka. Na ilustráciu ďalšie pohľady: http://img109.imageshack.us/img109/4179/spolue.jpg

Tidoj

Info a súradnice pomôžu, hľadal som ho kedysi, keď som písal dipl. a nikto mi nevedel povedať, kde presne sa nachádza. Teda ďakujem.

Tmax

Zaujímavé, vôbec som o takomto hrade nevedel a ani predtým nepočul. Už 3. miesto v tejto lokalite, ktoré treba navštíviť. Kým sa tam dostanem, určite sa dozviem o ďalších.

Vladvlad

Ako som už kedysi písal k mojej predošlej fotke hiking.sk/…/neznamy_hrad_nad_…
lokalita je hojne navštevovaná, mnoho ľudí to tu pozná, mnoho nie.
Pre pripomenutie tohto miesta som sem tú fotku dal.
Je tu aj tá nejaká gps skrýša, čiže sem chodia aj ľudia čo sa hrajkajú s gps.
Na to aby sa sem človek dostal samozrejme žiadne gps nepotrebuje, stačí slovný popis. Tak som sem kedysi išiel aj ja. Lokalitu sa určite oplatí navštíviť, ja sa sem stále rád vraciam, každé ročné obdobie tu má svoje čaro.
Do budúcnosti už konečne chcem prejsť celú trasu bývalej úzkokoľajky, ktorá viedla kúsok nižšie. V mnohých jej častiach sa dajú nájsť početné zvyšky-podvaly.
A po zmiznutí toho bieleho svinstva :) pozrieť aj zaniknuté "hrady" nad Pernekom a Pezinkom.

Tomáš: a tie prvé dve miesta sú aké ak sa môžem spýtať? A ďalšie netradičné miesta, nad Kuchyňou sú rôzne banské otvory-bývalé bane, to môže byť pre niekoho zaujímavé. Pre mňa ovšem nie, také ma vôbec nezaujíma.
Alebo ešte zvyšky po padnutých lietadlách cez vojnu, ale také veci tiež idú mimo mňa :)
tidoj: rado sa stalo.

Tidoj

O tom hrádku nad Pernekom som síce tiež písal, ale v skutočnosti som si lokalitu pozrieť nebol - žeby niekde na Kostolnom vrchu?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma