Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Na vrchole Kobyly

Diskusná téma K fotke: Na vrchole Kobyly

Pohľad z kopca Devínska Kobyla (514m)-najvyššieho bodu Bratislavy počas krásneho predpoludnia. Dole hmla, od cca 350m modrá obloha a krásny slnkom zaliaty les. Dohľadnosť nebola ďaleká. Dnešný deň je určite predzvesť ešte krajšieho víkendu :) V lese bolo prekvapivo množstvo ľudí, či už bežkárov, bežcov alebo turistov, cyklisti žiadny, iba plno stôp od nich. Tie betónové výčnelky sú pozostatky vojenskej základne, v ktorej bola ešte donedávna protilietadlová obrana proti imperialistickým lietadlám. Z tých rakiet či čo to bolo, tu bol protilietadlový systém S-125 Neva. Koho zaujíma viac, pár odkazov: http://goo.gl/yJ9M2 http://goo.gl/RSP2V http://goo.gl/Jhqka http://goo.gl/px2jn

Vladvlad

S tým sa dá jedine súhlasiť. Ja aby som to zrovnal zo zemou a tá rozhľadňa by bola samozrejme dobrý nápad a výborná turistická atrakcia.

Rozhľadňa vypadá asi takto: hiking.sk/…/male_karpaty-pozo… Že vraj je to obal z nejakej rakety, ale to som len čítal.
Neviem kde všade boli takéto "rozhľadne" ale jedna totožná je v oplotenom areáli patriacom v súčasnosti asi M.vnútra medzi závodom VW a Stupavou, v strede poľa.

Tidoj

Ja neviem, ako vyzerá tá "rozhľadňa", tak možno preto v tom vidím lyžiara, ktorý práve víťazne dobehol do cieľa.
Na Devínskej by nejaká rozhľadňa bodla. A tiež odstrániť ten oplotený "skanzen", ktorý už naozaj len tie srnky používajú.

Vladvlad

Mne tá silueta pripomína opicu v klietke :)

Na okolí neboli žiadne stopy od ľudí, čiže tu posledné dva dni nikto nebol, dali sa vidieť iba stopy sŕn.
Vďaka za zastavenie sa pri tejto fotke.

Tidoj

Dostala ma najmä tá tieňová postavička "na podstavci". ;-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma