Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Veľký Tríbeč

Tidoj

Ale zato Malý Tríbeč je príjemné a zaujímavé miesto, aj keď bez výhľadov a všetko od Tríbčov po hrebeni ďalej sa mi páčilo.

Vladimir

Priateľu úplne stebou súhlasím aj tá cesta na Tríbeč a aj dole je dost nudná, ostáva len dobrý pocit z prechádzky na čerstvom vzduchu:-)

Tidoj

No priznajme si - Veľký Tríbeč je predsa len kríčky, trochu buriny, ten smiešny kríž a ešte smiešnejšia lavička a hlavne veľa, veľa nudy. Myslím, že zatiaľ vedie TZT na V. Tríbeč tak trochu zbytočne.

Mihoc

Presne tak, rozhladna je skvela vec, milujem ked mam kruhovy vyhlad a s dalekohladom sa snazim rozpoznat najvzdialenejsie pohoria! Inak na Kukle ma rozhladna tradiciu, pred touto tam bola taka jednoducha drevena, bez ocelovych lan. Kukla je srdcovka!

Vladimir

Tak potom ak bude stát sa tam vyberiem ešte raz.:-)

Jana T.

Rozhľadňa na Tríbeči !!! (...že vraj bude...) :)

Vladimir

Priesil na Homole naznámejšia a najnaštevovanejšia rozhľadna v MK kde som bol niekoľkokrát tak s bordelom som sa tam nestretol a ani tlačenicou turistov okrem novoročného výstupu alebo nejakej akcii npr.dialkový pochod. Vrtulník bola len možnost. Tidoj na KUKLE je nádherná utulná rozhľadna v peknom prostredí. Myslím že by taká stačila aj na Tríbeči. apropo na Kuklu nevedie cesta ani zvážnica a rozhľadnu si postavili odkial je pekný pohľad na MK.:-)))

Tidoj

No schválne - postavme ju tam a porovnajme to potom. ;-)
Ale nie - úplne rozumiem tomu, Priesil, čo by ti vadilo keby... Ale zároveň si myslím to, čo Vladimír: netreba sa tých rozhľadní báť.

Priesil

Vrtuľník? Jaj. A teraz si predstav že o koľko bordelu tam bude viac keď by tam bola akási veža.

Tidoj

No napr. na Marháte v Považskom Inovci je pekná rozhľadňa a nevyzerá to tam zničene, ale niekde by možno stačila aj taká "komorná" ako na Kukle (MK). Ale ani netvrdím, že V.Tríbeč je nutne miesto, kde by musela byť - nepoznám, ešte som tam nebol. Ale veľmi chcem, aj som sa chystal toto leto, lenže... Preto sa teším všetkým fotkám z tohto pohoria.

Vladimir

Tidoj to neboli turisti ale magori ako píšem niže. Priesil je kopu zvážnic ktoré vedú na vrchol alebo popod vrcholi, sú aj vrtulníky ktoré tiež vynesú dost materialu a za dalšie je kopu rozhľadní na kopcoch kde cesty nevedú. apropo na mieste odkial som fotil bol bordel ktorí tam nechali turistomagori:-(

Priesil

Ale šak nie sme v Čechoch. Mimochodom tie rozhľadne treba aj udržiavať. A pri výstavbe tam asi aj nejaký matroš vyniesť, a už máš cestu ani nevieš ako na vrchol. A načo? Nechajme niektoré miesta také aké sú. Krásne svojou nenápadnosťou a prirodzenosťou. Slovák by hneď všade niečo staval.

Tidoj

Ja by som bol tiež za rozhľadňu. Česi ich majú plno a ešte aj aké pekné a originálne. A hodia sa tam viac ako tie naše kríže všade...
(trochu mimo témy - na Devínskej Kobyle za posledných 15 rokov rozobrali a spálili priamo na mieste 2 letohrádky na "vyhliadke" a jeden trochu vyššie za ňou - mi povedzte, čo sú toto za turisti...!)

Vladimir

Jonathan takzvaný turisti majú radi súkromie aby mohli vyvádzať čiže málo naštevované a bát sa že ju spália nemyslím to by nevidržala žiadna rozhľadna ale človek nevie nájst sa môžu aj taký magori ktorí by stoho mali radosť:-(

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok