Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z Ostredku

Lino

Ospravedlňujem sa... je to z Ostredku. Vo veľkom formáte je to jasne vidieť.

Bikemartin

No jo, fisheye veľmi skreslí perspektívu. Ináč ten železný stĺpik na Ostredku si pamätám, lebo v nedeľu poobede na ňom sedel krkavec ;-)

Lino

ok, ja to ešte doma čeknem podľa času fotenia a veľkom formáte, lebo teraz si ma dostal do pomykova.... nevylučujem ani tvoju verziu :-)
Tie pohľady sú veľmi podobné. Ale ak Frčkov zakrýva Krížnu a trčí len vojenský objekt, mohlo ma to pomýliť.

Bikemartin

autor sám musí najlepšie vedieť odkiaľ, čo fotil, ale keďže mám ten hrebeň x-krát prechodený a aj tento víkend som z Ostredka fotil (z JV vrcholu) tak si dovolím s tebou polemizovať. Ak by to bolo z Frčkova, tak vľavo by bola tá bezmenná kóta 1560m, v strede Krížna a z nej tiahnúci sa hrebeň na Kráľovu studňu. Realita na tvojej fotke je takáto: úplne vľavo železný stĺpik ´Štátna triangulácia. Poškodenie sa trestá!´ to je na vrchole Ostredku, potom je ten JV vrchol Ostredku, potom za sedlom vytŕča tá bezmenná kóta 1560m, ďalej je Frčkov (riedky smrekový les na SZ svahu), za Frčkovom vľavo trčia tie vojenské radare na Krížnej a napravo za vrcholom Frčkova sa tiahne osvetlený hrebeň z Krížnej na Kráľovu studňu.

Lino

ten kopec čo je v strede by mal byť potom podľa teba Frčkov, to ale nemôže byť, keďže je tam traverz popod vrchol. A na Frčouv sa išlo priamo na vrch. Traverz tam nebol. Ten kopec v strede je bezmenná kóta medzi Krížnou a Frčkovom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Jaro Flídr k fotke: Vstavačovec Vstavačovec bazový, náš najskoršie kvitnúci. Vyskytuje sa v dvoch formách, žlto a červeno kvetej, Tieto sa medzi sebou krížia a vzniká tak množstvo rôznofarebný …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky