Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Až na Ukrajinské Poloniny

Vladimir50

Bikemartin, ano okrem jednej sú tie ostatné so Space Needle.
Čo sa týka vzdialenosti spoľahol som sa na údaj z Wikipédie - 87 kilometrov, to je samozrejme o dosť menej ako Karpaty z Lomničáku, ale takmer tak ďaleko ako Schneeberg z Braunsbergu (nad sútokom riak Dunaj a Morava - asi 90 km).

Bikemartin

Vladimir50, to je zo Space Needle, však? Zas ten Rainier nie je až tak ďaleko zo Seattlu.

Vladimir50

Keď už sme rozbehli tému ďalekých dohľadov, pochválim sa s jedným kopcom z Ameriky:https://picasaweb.google.com/jeskovci.galeria/SeattleAMountRainier?authkey=Gv1sRgCOSnvf76q5vK2QE#,
Keby sme taký kopec mali na Slovensku aj my tá 300-vka by padla určite.

Tidoj

Ak tu ja uvidím pohľady na Slovensko (akékoľvek miesto alebo pohorie) zo spomínaného Snehového vrchu, zvlášť ak to bude spoločná akcia ohlásených alebo aj iných záujemcov, tak sa ti, Misou, podarilo pôvodným názvom vyvolať vymakanú vec! Oplatilo sa tých 300km - namotal si ľudí (v dobrom)- klobúk dolu...

Mangalino1980

podľa týchto prepočtov by za optimálnych podmienok nebol problém vidieť kriváň zo sneebergu a naopak je to 346km vzdušnou čiarou a jediný vyšší kopec ktorý stojí v ceste je ostredok

Krivan2494

Vladimir5O, áno, vladvlad dal aj link na fotku na MK z kopčekov nad Viedňou. Bolo by super vidieť nielen MK, ale aj Ostredok zo Schneebergu..

Vladimir50

Po mojich teoretických rozumovaniach pár praktických a inšpiratívnych úkážok od chlapcov z Poľska. Pre nás západniarov by bolo možno inšpirujúce trafiť takúto viditeľnosť na Schneebergu a pozrieť sa na Slovensku - tuším to už niektorý kolega Vladimír z Malých Karpát aj navrhoval.

Bikemartin

krivan2494,pekne zosumarizované, čas na premenovanie fotky na 230km ;-), teda ak tí poľskí chlapci majú pravdu.

Krivan2494

Táto diskusia nemohla nezaujať :) Pred nejakým časom tu niekto odkázal na stránku, ktorá sa venuje ďalekým pohľadom. Tu je ich fotka ukrajinskych Karpat z Lomnicaku s popisom: dalekieobserwacje.eu/…/borzha…

A tu zasa pohlad odtial k nam: dalekieobserwacje.eu/…/widok-…

Keď už budete loviť ďaleké výhľady, tak na tej stránke majú aj kategóriu "most wanted", asi nemusím hovoriť, o čo ide. Najviac teda čakajú aj pohľady z Tatier na rumunské Karpaty a naopak, pohľad z Radhošťa na Schneeberg a pohľad tiež na Schneeberg, ale z veľkofatranského Ostredku. Tu sú PC simulácie ako to má vyzerať img255.imageshack.us/…/ostred… a img208.imageshack.us/…/ostred… . Takže hor sa chuapi a možno aj 300 km bude!

Daulagiri

Hmmm zaujímavá debata sa tu vedie, zasa som sa niečo nové dozvedel :-)
Inak mám pocit že správne je "Hoverla" s "o".

Igor STRHÁRSKÝ

V porovnaní s 300 metrovou dohľadnosťou v dolinách na Východe, ktorá už vládne pekne dlho, je toto úplne super...
Vladimir50: ŠČOT ti funguje správne, tých 345km vyšlo aj mne. Samozrejme teoreticky s predpokladom hladiny morskej hladiny niekde uprostred :-) Mišo bude musieť dokúpiť dlhší objektív a urobiť aj praktické pokusy južnejšie od Šimonky. Takáto dohľadnosť už asi pre tentoraz skončila, takže nabudúce.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma