Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľkonočná túlačka

Diskusná téma K článku: Veľkonočná túlačka

Po mizernej a nepríjemnej zime sme konečne naštartovali naše túlavé topánky, využili sme predpoveď počasia, ktorá sľubovala pekné počasie na celé obdobie Veľkonočných sviatkov a naplánovali si túru s ľahkými batohami a so spaním na chatách. Strávili sme štyri dni na cestách v prostredí slovensko-českej hranice, plnom nadšených turistov, ale i peknej prírody a výhľadov. Štartovali sme v obci Chocholná-Velčica s cieľom dostať sa do Skalice.

IND_jones

Dalsi (a asi nejlevnejsi) chata na Mikulcine vrchu je Lopata - kousek od cervene znacene trasy. 1 noc stoji 190 CZK, 2 a vice myslim 150,-
Radsi si to ale rezervujte dopredu, je to lyzarskeho klubu v Uh. brode a nevim, jak tam byva chatar. Spal jsem tam minuly rok a je to OK.

chatalopata.ic.cz/

Boro

Mivym, nájdi si spojenie na cp.sk.Spojenie$ret je iné cez víkend a iné cez pracov.dni. Chaty sme platili následovne: Na Morave v Kč a na Javorine v Sk. Tie ceny si už nepamätám, ale bolo to okolo 300,- Kč. Bez spacáku samozrejme môžeš spať.

Mivym

Zdravím ťa Boro.Neskoro,ale predsa.Chystám sa prejsť túto trasu a hodilo by sa mi od teba pár info:spojenie Skalica-Chocholná,niečo viac ako napr.ceny za ubytko na chatách,či tam treba české koruny a pod.Išiel by som bez zbytočnej záťaže stanu.Apropo:dá sa na chatách spať bez vlastného spacáku.Díky.mivym@azet.sk

Jano

Pred mesiacom som stravil par dni prave na Mikulcinom vrchu (len nie v chate Jana, ale v susednej chate Arnika) a priznam, ze som bol velmi prijemne prekvapeny, ako je v tomto, pre mna neznamom, konci Moravsko-Slovenska pekne... Biele Karpaty su stale (nastastie!) menej objavenym kutom a su perfektnym tipom na turistiku... Vdaka za clanocek!

Boro

Takže pár odpovedí. fotiek som mal viac,ale pretože som z neviem akých dôvodov čosi nastavoval na foťáku,takmer všetky boli v úprave "sépia" čo je úplne nanič.Na rozhľadni na Veľkom Lopeníku som bol vlani a teraz sme išli naschvál po opačnej strane doliny -po červenej,pretože sme si chceli obhliadnuť terén pre zimné bežky.Travičnú u Radejova (pretože to je kúsok od Skalice)navštevujem 2-3 krát ročne.Tiež veľmi pekná rozhladňa aj s naučnou výstavkou.Holubyho chata sa konečne dáva do poriadku.Práve na Veľkú noc už bola chata otvorené,chodby vykobercované,sedelo sa v jedálni,teplé sprchy na chodbách,ale fejn.Krčma pre verejnosť sa práve renovovala tak,aby zniesla nápory lyžiarov a turistov v sezóne.Kuchyňa funguje.

Tono

Este moj maly ,,pevnostny,, detail na doplnenie info. Kusok pod vrchom Cupec, v mieste, kde sa cervena znacka /cesta SNP/ odpaja od statnej hranice SR/CR, stoji mala barokova pevnost. Jej valy su velmi dobre dochovane, dosahuju takmer vysku 3m.

Tono

Takze Ind_jones ma otazkou predbehol. Aj ja som sa chcel opytat na rozhladnu na V. Lopeniku, ci je uz funkcna /ako vidim - citam, tak je/.
Druha otazka smeruje na Holubyho chatu na V. Javorine. V XII. mes. r. 2004 som tam bol naposledy a vtedy bola chata oficialne mimo prevadzky z hygienickych dovodov, neoficialne sice chatar ubytoval, ale nie kazdeho, nefungovala ani kuchyna. Jedinym miestom kde sa dalo posediet, najest ci napit bola ,,krcma,, Peklo, hned vedla chaty. Boro, aka je dnes situacia na Holubyho chate? Podla clanku to vypada, ze je uz, chvalabohu vsetko OK.

Ind_jones

Diky za reportaz z meho temer rodneho kraje!!moc mam rad bohem zapomenuty Sokoli kamen i luky okolo Machnace.. jinak nevim boro, jestli jste sli i pres Velky Lopenik, no kazdopadne vsem doporucuju novou rozhlednu, ktera se nachazi primo na vrcholu; dalsi skoro nova rozhledna stoji na Travicne u Radejova v zaveru trasy..

Tono

Skoda ze si nedal (nemal) viac fotiek. Niekolko otazok ohladne kraja, kadial ste isli, dopisem neskor.
PS. Fajn tulacka :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma