Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rychlebskými horami na bežkách I.

Diskusná téma K článku: Rychlebskými horami na bežkách I.

Paprsek je turisticky veľmi obľúbenou chatou v Rychlebských horách v susedstve Hrubého Jeseníku, v jednom z najopustenejších pohorí v Českej republike. Chata samotná však rozhodne nezíva prázdnotou a je populárnym cieľom turistov, bežkárov aj lyžiarov brázdiacich svahy poniže Paprsku. Neposkytuje len ubytovanie a niečo dobré do žalúdka, ale jej prevádzkovateľ tiež upravuje vyše 30 kilometrov bežkárskych trás v okolí s poetickými názvami ako Pralinka či Pohádka. Paprsek je tak verný svojmu heslu „Paprsek lyžařům“.

Honza286

jedno doplnění - na Paprsek se dá po upravovaných běžkařských trasách dostat přímo od vlaku z Ramzové a Horní Lipové, kde jsou i větší parkoviště. A v článku mi chybí upozornění na proslulé borůvkové knedlíky na Paprsku (druhou takto proslavenou lokalitou je chata na Šeráku).

Robbie

Velmi rád vidím článek o Paprsku. Osobně považuju okolí Paprsku jako ráj běžeckého lyžování na Moravě. Škoda, že jste měli smůlu na počasí, a tak to z článku asi až tak nevyzní. Ale spousta upravovaných tras (podle majitele chaty 54 km), poměrně vysoká nadmořská výška, kde však ještě roste les, který alespoň částečně ochraňuje proti větru, a terén s malým převýšením dělá výbornou kombinaci. A navíc mimo hlavní magistrálu z Petříkova na Paprsek zde jezdí i málo lidí a člověk si tak může vychutnávat krásnou přírodu. Rozhodně doporučuju k návštěvě:)

Adushka

Honza, na boruvkove knedliky som upozornovala aspon ja v Jitkinom prvom clanku, robia ich tam naozaj vyborne! :)

J1tka

Ďakujem za prečítanie i za reakcie.

O borůvkových knedlíkoch som sa dozvedela až od adushky, takže my sme si na Paprsku pochutnávali na polievkach, ktoré padli výborne. Žiaľ, počas našej návštevy už po upravovaných bežeckých trasách z Ramzovej a Horní Lipové nebolo ani chýru ani slychu a namiesto nich sa na mnohých miestach vynímala suchá tráva. Použiteľné množstvo snehu bolo až od Petříkova vyššie.

S robbiem ale súhlasím, tiež som z Petříkova mala pocit "raja bežeckého lyžovania" :) a tiež odporúčam!

Vrana

Vdaka za inspirativne clanky. Snad buduca zima bude bohatsia na sneh ...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov