Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Grécko – Thassos – Ypsarion (Psario)

Diskusná téma K článku: Grécko – Thassos – Ypsarion (Psario)

Nie všetci v rodine sú turisti, či športovci. Ak však chcete robiť túry, bicyklovať či plávať, Thassos je TOP. Krásny, teplý a slnečný, jednoducho rodinný. Všetko je poruke a tak nikto nebude ľutovať a nikto nikomu nebude chýbať. Potúžite telo i ducha. Keď sa však vrátite domov, bude vás prenasledovať myšlienka návratu na ostrov.

Zko

Prehľad pláží Thassosu mám na svojich stránkach dole... Hneď by som tam utekal....

Tondop

Ďakujem zhoda i radosť zo spoločného vždy poteší

Danielnavi

Zdravím Autora článku a všetkých prívržencov tohto krásneho ostrova. Ostrov Thassos má nezabudnuteľné čaro. Najradšej by som sa tam vracal každé leto. Ja som si ostrov obľúbil je to moja srdcovka. Preto som aj napísal blog, a doplnil o zaujímavé a hlavne užitočné informácie.
Obsahuje aj veľa fotografii. Jediné čo sa mi na ostrove nepodario navštívit je hora Ypsario. a tažko dostupná Zátoka z biely pieskom na východnej strane ostrova.

Pekne foto a dobrý článok. Dan

Tondop

Som rád, že sa Thassos páči. Janka, ak sa Ti bude dať neváhaj a choď. Barborka 11, to si treba zopakovať. Aspoň mňa to znovu láka, vlastne celú rodinku.

Wotan

potvrdene, je to presne ona! odporucam! :)

Barbora11

Na Thassose som bola minuly rok na dovolenke. Je to fakt krasny ostrov. Boli sme aj dzipmi v dedinke Kastro, ktora ma len jedneho stale obyvatela - Costas, ktory je velmi pohostinny a mily a v jeho taverne sa da skvele osviezit, tajtiez je tam krasny kostolik. Za navstevu urcite tiez stoji klastor archanjela Michala, z tej skaly je uzasny vyhlad. Najlepsie je ale pozicat si motorku, prip. auto a pochodit si ostrov sami -kupat sa kazdy den na inej plazi a vecer si vyjst do miestnych taverien. Dakujem za clanok, ktory mi to vsetko pripomenul :)

Brk

potvrdzujem, je tam krásne, boli sme tam minulý rok, v letných horúčavách sme v sebe energiu na nejaké veľké túry nenašli, snáď niekedy mimo sezóny, na jar pred hlavnou sezónou tam musí byť krásne.

Gabo

Musim odporucit naozaj nadherny ostrov s krasnou prirodou a ta tura takisto stoji za to :)

IND_jones

Vřele doporučuju oblast Theologos a Kastro - o tom asi píše Wotan - Kastro je horská vesnička, kterou lidi postavili jako úkryt před piráty, je tam zajímavá kaple plná lidských kostí (podle místního zvyku se pohřbí člověk, pak ho vykopou, kosti očistí, udělají "minirakev" i s fotkou a dají do kaple)... No a místní hospoda je vynikající, hlavně jogurt s medem:-)) Značení je tady ale prakticky nulové, chce to dobrou mapu anebo taxík (korba auta místních pytláků a včelařů:-)

DanielaM

Jeeeej, Thassos, aj my mame pekne spomienky, aj ked su uz stare 17 rokov, prva dovolenka lietadlom s detmi, pozicali sme si maly otvoreny dzip a pojazdili cely ostrov, pre deti to bolo uzasne dobrodruzstvo ... :-)

Zko

Veru parádny ostrov, boli sme tam už 4x, 4x som bol na Ypsariu, 2x z Maries, 2x z druhej strany. A stále máme ešte v zásobe čo sme ešte neabsolvovali na kopcoch.

Wotan

Mozem len potvrdit tvoje slova. Pri potulkach Thassosom sme objavili aj vodopad a boli v horskom klastore s jaskynou. Najlepsia restauracia nebola v pobreznych mestach, ale v horskej dedine, kde nebolo inych hosti, i napriek tomu sa tam veselo pieklo male jahna. Majitel domacej restauracie bol skvely hostitel a tak dobre som sa roky nenajedol. A kopec inych zazitkov... Na koniec len rada, neverte cestovkam a ich zastupcom. Ich rady o najlepsej restike, rep. najlacnejsej pozicovni aut/skutrov nie su uprimne.. stacilo sa hoci len trochu prejst a prve objavy nas presvedcili o neuprimnosti..
Thassos vrele odporucam.

Jana T.

Pekné fotky...výborne napísané...až ma to láka. :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma