Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prístrešok v sedle Lopoty

Diskusná téma K článku: Prístrešok v sedle Lopoty

Na mojich potulkách po južnom okraji Slovenského raja som sa zatúlal do sedla Lopoty. Tu sediac na tráve ma stretli miestni poľovníci, ktorí ma po krátkej debate nakoniec priviedli k poľovníckej chate Kimpen nad sedlom. V jej tesnej blízkosti stojí prístrešok, ktorý sa dá využiť nielen na krátkodobý oddych, ale kde sa dá aj prenocovať počas túry v tejto časti Slovenského rudohoria. Som im veľmi vďačný, že mi ukázali toto miesto a verím, že jeho zverejnením na Hikingu nepríde k jeho devastácii alebo k zničeniu.

Anna Lenkeyová

Voda je dole pod chatou vľavo, treba zísť dole lúkou na cestu asi 150 m a hneď nad cestou na kraji lesa sa nachádza studnička. No možno teraz nebude tiecť, lebo je veľmi sucho.

Tono

Neviem, ale mne sa zda fotodokumentacia k pristresku dostatocna, ale ked myslis fotky z okolia, budu v clanku o ture, ktory planujem napisat :)

Vocal

Veľmi pekné miesto ... mohol si dať aj viac fotiek (ale ak si vybral tie naj tak sú pekné)

Daulagiri

Opäť parádny tip Tóno, tieto končiny mám takpovediac uložené v zásuvke, ale ten pohľad na Kráľovku ma mimoriadne zaujal. Neviem či túru sem tento rok neoprášim.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov